WRC - Ράλλυ Χιλής 2019: To σοκαριστικό ατύχημα του T. Neuvillle (Video)


Εκτός μάχης τέθηκε ο T. Neuville στην όγδοη ειδική διαδρομή του Ράλλυ Χιλής μετά από ένα τρομακτικό ατύχημα που οδήγησε το τον Βέλγο και τον συνοδηγό του στο νοσοκομείο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 11/5/2019

Ένα σοκαριστικό ατύχημα έβαλε τέλος στις προσπάθειες του T. Neuville στη Χιλή όπου και πραγματοποιείται ο έκτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Ο Βέλγος οδηγός της Hyundai εξάντλησε τα όρια του με αποτέλεσμα να χτυπήσει με μεγάλη ταχύτητα σε ανάχωμα και να «απογειώσει» το i20 WRC. Το τελευταίο σταμάτησε την πορεία του μερικές δεκάδες μέτρα μακριά και μετά από αρκετές περιστροφές που είχαν σαν αποτέλεσμα την πλήρη καταστροφή του.

Μάλιστα η σφοδρότητα της σύγκρουσης ήταν τέτοια ώστε τόσο ο T. Neuville όσο και ο συνοδηγός του N. Gilsoul να οδηγηθούν σε νοσοκομείο όπου και υπεβλήθησαν στις απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις.

Μέχρι και την όγδοη ειδική διαδρομή του Ράλλυ Χιλής, ο T. Neuville βρισκόταν στην τρίτη θέση της κατάταξης και σε απόσταση μόλις 1,4 δευτερολέπτου από τον S. Ogier.

H εγκατάλειψη του Βέλγου οδηγού της Hyundai θα δώσει την ευκαιρία στον Αλσατό Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2018 να ανακτήσει την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα των οδηγών, αλλά και στον πρωτοπόρο του Ράλλυ Χιλής O. Tanak να καλύψει το χαμένο έδαφος μετά και την όγδοη θέση του Ράλλυ Αργεντινής.