Τσιγάρο και αυτοκίνητο: Πώς θα απαλλαγείτε από την ενοχλητική μυρωδιά


Μάθετε τον τρόπο για να απαλλαγείτε εύκολα και ανέξοδα από την ενοχλητική μυρωδιά του τσιγάρου στην καμπίνα του αυτοκινήτου.

  • 31/5/2023

Αν για κάποιον λόγο διακόψατε την κακή συνήθεια του καπνίσματος ή αποκτήσατε το αυτοκίνητο ενός καπνιστή και θέλετε να απαλλαγείτε από την ενοχλητική οσμή του καπνού, τότε ίσως αξίζει να προσπαθήσετε μόνοι σας πριν καταφύγετε στη δαπανηρή λύση των αμφιβόλου ποιότητας και αποτελεσματικότητας βιολογικών καθαρισμών.

Τι θα χρειαστείτε;

  • Μια ηλεκτρική σκούπα
  • Έναν μικρό σε μέγεθος ψεκαστήρα
  • Ένα κομμάτι μαλακού υφάσματος
  • Υγρό καθαριστικό τζαμιών
  • Σπρέι εξουδετέρωσης οσμών
  • Ξύδι

Βήμα 1ο

Η διαδικασία ξεκινά μετακινώντας το αυτοκίνητό σας σε έναν καλά αεριζόμενο χώρο. Στη συνέχεια θα πρέπει να κατεβάσετε τα παράθυρα και να αφαιρέσετε όλα τα αντικείμενα από το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Αφαιρέστε το τασάκι του αυτοκινήτου, τον αναπτήρα και οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια μπορεί να έχει έρθει σε επαφή με προϊόντα καπνού. Αφαιρέστε τα πατάκια του αυτοκινήτου καθώς και τα καλύμματα των καθισμάτων αν και εφόσον υπάρχουν.

Ξεκινήστε το σχολαστικό σκούπισμα των επιφανειών ξεκινώντας από εκείνες που βρίσκονται στα ψηλότερα σημεία του θαλάμου επιβατών. Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα ακροφύσια ώστε να αποκτήσετε πρόσβαση ακόμα και στα πλέον δυσπρόσιτα σημεία.

Βήμα 2ο

Πλύνετε τα καλύμματα των καθισμάτων και τα πατάκια και αφήστε τα στον ήλιο ώστε να στεγνώσουν. Γεμίστε τον ψεκαστήρα με νερό και ξύδι σε αναλογία 1:1 και ψεκάστε όλες τις επιφάνειες το εσωτερικού. Στη συνέχεια σκουπίστε τις με ένα κομμάτι μαλακού υφάσματος. Μην παραβλέψετε τον καθαρισμό του ουρανού του αυτοκινήτου καθώς και των σκιάδιων. Για τις γυάλινες επιφάνειες είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήστε καθαριστικό τζαμιών. Επαναλάβατε τη διαδικασία αν θεωρήσετε ότι η οσμή επιμένει.

Βήμα 3ο

Θέστε σε λειτουργία τον κινητήρα και το σύστημα του κλιματισμού. Ρυθμίστε το τελευταίο επιλέγοντας τη χαμηλότερη θερμοκρασία και τη μέγιστη ένταση του ανεμιστήρα. Μετά από λίγη ώρα ψεκάστε στους αεραγωγούς με σπρέι εξουδετέρωσης οσμών. Επαναλάβατε τη διαδικασία επιλέγοντας αυτή τη φορά τη μέγιστη δυνατή θερμοκρασία στο σύστημα κλιματισμού.

Αν παρά τις προσπάθειές σας, η οσμή του καπνού παραμένει στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, δείξτε λίγο υπομονή φροντίζοντας για τον τακτικό αερισμό του θαλάμου των επιβατών. Μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα η μυρωδιά του τσιγάρου θα αρχίσει να υποχωρεί με την προϋπόθεση φυσικά ότι έχετε διακόψει τη συνήθεια του καπνίσματος μέσα στο αυτοκίνητο.

Θυμηθείτε ότι με αυτόν τον τρόπο προστατεύετε την υγεία σας και εκείνη των υπόλοιπων επιβατών, αλλά φροντίζετε και για τη διατήρηση του αυτοκινήτου σας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την αξία του.