Έρχεται το ισχυρότερο Honda NSX Type R!


Οι φήμες υπήρχαν εδώ και καιρό και όπως φαίνεται μία Type R έκδοση του απίστευτου NSX θα την δούμε του χρόνου με ημερομηνία κυκλοφορίας το 2020.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 15/5/2018

Πολύ θα θέλαμε να το δούμε και στους δικούς μας δρόμους αλλά το NSX έχει ως βασικό στόχο τις ΗΠΑ και φυσικά την ασιατική αγορά (κυρίως της Κίνας). Έτσι, και το NSX Type R θα δώσει προτεραιότητα σε αυτές τις αγορές και λιγότερο στην Ευρώπη. Πάντως στο παρακάτω βίντεο θα το δείτε να δοκιμάζεται σε χαλαρούς ρυθμούς στην Πράσινη Κόλαση με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως οπτικά θα ξεχωρίζει από την μεγάλη πίσω πτέρυγα.

Το όλο αεροδυναμικό πακέτο θα προέρχεται από το αγωνιστικό NSX GT3 ενώ θα υπάρχει πολύ πιο hardcore στήσιμο. Το κανονικό κεντρομήχανο NSX αποδίδει 550 PS, αλλά στο Type R θα υπάρχει αύξηση της ισχύος του twin-turbo V6 των 3,5 lt στους 650 PS. Και εδώ θα συνδυάζεται με αυτόματο διπλοσύμπλεκτο κιβώτιο με 9 σχέσεις. Ενδιαφέρον έχουν τα πλάνα για μία roadster εκδοχή, ενώ οι πιθανότητες για ένα baby-NSX με δίλιτρο turbo μοτέρ μοιάζουν να λιγοστεύουν όσο περνά ο καιρός.