Η επόμενη γενιά VW Golf θα έχει υβριδική τεχνολογία


Οι πληροφορίες υπήρχαν εδώ και καιρό. Τελικά η Volkswagen επιβεβαίωσε επίσημα στο τεχνολογικό συμπόσιο που έγινε πρόσφατα στην Βιέννη πως το νέο Golf θα έχει και mild hybrid έκδοση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 27/4/2018

«Η υβριδοποίηση των συμβατικών μονάδων πρόωσης θα μας δώσει την δυνατότητα να μειώσουμε περαιτέρω την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπής ρύπων και παράλληλα βελτιώνοντας τα δυναμικά χαρακτηριστικά. Θα ξεκινήσουμε τη νέα μας τακτική υβριδοποίησης από το πιο εμπορικό μοντέλο της μάρκας μας, το Golf» είπε μεταξύ άλλων ο υπεύθυνος του συμβουλίου της VW για τα επιβατικά αυτοκίνητα, ο Frank Welsch.

Στο εξής θα βλέπουμε όλο και περισσότερους κατασκευαστές να υιοθετούν τα mild hybrid συστήματα, τα οποία είναι σαν εξελιγμένα start/stop που λειτουργούν σε δευτερεύον δίκτυο 48V και συνδυάζονται με μια μικρή μπαταρία. Η λειτουργία τους βασίζεται σε έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα (συνδεδεμένο με ιμάντα), που όχι μόνο αναλαμβάνει να ενεργοποιεί τον θερμικό κινητήρα (ως μίζα και κάθε φορά που απενεργοποιείται), αλλά σε συνθήκες χαμηλού φορτίου (cruising ή «ρολάρισμα») συνδράμει και στην κίνηση του αυτοκινήτου.

Η 8η γενιά Golf θα παρουσιαστεί αρχές 2019 με την έναρξη της παραγωγής να έχει προγραμματισθεί για τον μεθεπόμενο Ιούνιο. Νωρίτερα, τον Οκτώβριο στο σαλόνι του Παρισιού, πιθανότατα θα προηγηθεί ένα concept για να προλογίσει το νέο Golf.