To νέο Toyota Auris θα έχει και station wagon έκδοση


H νέα γενιά του δημοφιλούς hatchback που έκανε ντεμπούτο στην Γενεύη θα ξεκινήσει να πωλείται προς τα τέλη του έτους και στην χώρα μας την αναμένουμε εκείνη την περίοδο με αρχές 2019.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 30/3/2018

Πρόσφατα στην έκθεση της Νέας Υόρκης παρουσιάστηκε μία διαφοροποιημένη εκδοχή του νέου Auris (σημαντική ήταν εξίσου η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου RAV4) που στην βορειοαμερικανική αγορά θα κυκλοφορεί με την ονομασία Corolla (το αυτοκίνητο της φωτογραφίας). Ήδη πάντως ο φωτογραφικός φακός των παπαράτσι έχει «συλλάβει» να δοκιμάζεται στους δρόμους μία station εκδοχή.

Η οποία εκτός απροόπτου είναι το Auris Touring Sports που θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη μέσα στο 2019 προσθέτοντας ένα πιο family προφίλ στην γκάμα του Auris, αλλά και ένα ανταγωνιστικό μοντέλο απέναντι στα VW Golf Variant, Hyundai i30 Tourer, Renault Megane Sport Tourer, Peugeot 308 SW κ.α.

Εννοείται πως το Auris TS θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα TNGA και θα έχει μεταξύ άλλων και υβριδικές εκδόσεις (αλλά όχι diesel). Φυσικά το μεγάλο ατού θα είναι οι χώροι του (ειδικά για τις αποσκευές με ένα αχανές πορτμπαγκάζ), ενώ φήμες κάνουν λόγο και για μία πιο περιπετειώδη και ελαφρώς υπερυψωμένη εκδοχή με crossover χαρακτήρα.

Πάντως, ερωτηματικό παραμένει αν στην Ευρώπη θα υπάρξει Corolla με το γνωστό sedan σχήμα που την γνωρίζουμε όλοι. Το Avensis δεν υπάρχει πια αφού οι μειωμένες πωλήσεις του οδήγησαν τους Ιάπωνες στον τερματισμό της παραγωγής του. Το ίδιο θα μπορούσε να γίνει και με την Corolla (δηλ. να μην υπάρξει ανανέωση), αλλά από την άλλη μία sedan έκδοση θα μπορούσε να είναι και η μοναδική στην γκάμα της Toyota.