Το νέο VW Passat έρχεται μέσα στο 2018


Η νέα, 8η κατά σειρά, γενιά του Passat θα κάνει την εμφάνισή του μέσα στην χρονιά που διανύουμε με αρκετές βελτιώσεις στα μηχανικά μέρη.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: VW
  • 17/3/2018

Aν και η VW -όπως και όλες οι εταιρίες- έχει δώσει έμφαση στην ανάπτυξη των SUV, δεν αδιαφορεί και για άλλα σημαντικά μοντέλα της γκάμας της. Έτσι όπως ανακοινώθηκε στην μεγάλη συνέντευξη τύπου για τα σχέδια της εταιρίας, ο πρόεδρός της Herbert Diess, δήλωσε ότι θα παρουσιάσει 22 νέα μοντέλα μέσα στην χρονιά, 9 εκ των οποίων θα είναι αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας.

Μεταξύ αυτών των μοντέλων θα είναι και η επόμενη γενιά του Passat. Θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQΒ του γκρουπ ενώ οι αισθητικές αλλαγές θα είναι κάπως περιορισμένες και θα εστιάζονται κυρίως στα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, κάποιες μικρές αλλαγές στην μάσκα. Μικρές θα είναι και οι αλλαγές στο σαλόνι, όπου η έμφαση θα δοθεί στην βελτίωση της ποιότητας και την ενσωμάτωση της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας της VW.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στην συνέντευξη, θα υπάρχουν διαθέσιμες όλες οι μέχρι σήμερα γνωστές εκδόσεις, τόσο σε ότι αφορά την Variant όσο και την υβριδική. Πάντως η εταιρία εστιάζει περισσότερο στα SUV της που έρχονται φέτος, με πρώτο και πιο σημαντικό το νέο Touareg και το μικρό T-Cross προς τα τέλη της χρονιάς. Ενώ ετοιμάζεται  πυρετωδώς και το cabrio T-Roc που αναμένεται να παρουσιαστεί στις αρχές του 2020.