Alpine: Αναδιάρθρωση του τεχνικού επιτελείου της ομάδας – Οι νέοι ρόλοι


Η Alpine δημιουργεί τρεις νέους ρόλους στο τεχνικό τμήμα της, μοιράζοντας τις υποχρεώσεις του Τεχνικού Διευθυντή.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ALPINE
  • 4/3/2024

Μετά τις κακές της επιδόσεις στο GP Μπαχρέιν, η Alpine προχώρησε σε ολική αναδιάρθρωση του τεχνικού τμήματος, αλλάζοντας εντελώς τη δομή του. Πλέον, δεν υπάρχει ένας Τεχνικός Διευθυντής, αλλά τρεις, καθένας εκ των οποίων θα εστιάζει σε έναν συγκεκριμένο τομέα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Joe Burnell θα αναλάβει τον τομέα της μηχανικής, ενώ ο David Wheater θα είναι επικεφαλής του τμήματος αεροδυναμικής. Αντίστοιχα, ο Ciaron Pilbeam θα είναι τεχνικός διευθυντής του τμήματος απόδοσης. Ταυτόχρονα, ο Eric Meignan, τεχνικός διευθυντής του τμήματος που ασχολείται με την εξέλιξη της μονάδας ισχύος στο εργοστάσιο στο Viry της Γαλλίας, θα διατηρήσει τη θέση του, συνεχίζοντας να εργάζεται πάνω στο πρότζεκτ του 2026.

Η δεύτερη μεγάλη αλλαγή είναι η αναχώρηση του μέχρι τώρα Τεχνικού Διευθυντή, Matt Harman, όπως και του επικεφαλής αεροδυναμικής, Dirk de Beer, οι οποίοι, σύμφωνα με την ομάδα, αποφάσισαν να ακολουθήσουν διαφορετικό μονοπάτι.

Ο team principal της Alpine, Bruno Famin, είπε σχετικά: «Αποφασίσαμε να κάνουμε αυτές τις αλλαγές, καθώς βλέπουμε ξεκάθαρα ότι δεν είμαστε εκεί που θέλουμε ή χρειαζόμαστε, όσον αφορά τις επιδόσεις, κι ήρθε η ώρα να κάνουμε ακόμη ένα βήμα προς τα μπροστά. Η νέα δομή με τους τρεις Τεχνικούς Διευθυντές, ο καθένας εκ των οποίων θα εξειδικεύεται σε διαφορετικούς τομείς, θα φέρει καλύτερη συνεργασία ανάμεσα στους τεχνικούς τομείς και θα συμβάλει στο να μεταφέρουμε τις καλές επιδόσεις από το εργοστάσιο στην πίστα.

«Εμπιστεύομαι απόλυτα την ικανότητα του Joe, του David και του Ciaron να δουλέψουν μαζί ώστε να φέρουν στην ομάδα τη βελτίωση που χρειάζεται. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Matt και Dirk για την προσπάθειά τους τα τελευταία δύο χρόνια στην ομάδα και να τους ευχηθώ τα καλύτερα στο επόμενο κεφάλαιο της καριέρας τους.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Leclerc: «Τερματίσαμε, όμως είμαι πολύ απογοητευμένος»

Ricciardo για κόντρα με Tsunoda: «Ελπίζω ο Yuki να ηρεμήσει»

Πώς ο Verstappen έφτασε να είναι στο ραντάρ της Mercedes για το 2025