Leclerc: «Τερματίσαμε, όμως είμαι πολύ απογοητευμένος»


Ο Charles Leclerc αντιμετώπισε προβλήματα στον πρώτο αγώνα της σεζόν στο Μπαχρέιν, με τη Ferrari να ξεκινά πίσω από τη Red Bull.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: FERRARI
  • 2/3/2024

Η σεζόν του 2024 της Formula 1 δεν ξεκίνησε το ίδιο καλά για όλους. Η Red Bull έκανε το 1-2 με τον Max Verstappen να τερματίζει 22,4 sec μπροστά από τον Sergio Perez, κερδίζοντας τους μέγιστους βαθμούς, αφού ο Ολλανδός πρωταθλητής πήρε και τον επιπλέον βαθμό του ταχύτερου γύρου.

Στο «στρατόπεδο» της Ferrari, όμως, τα πράγματα δεν κύλησαν το ίδιο ομαλά. Ο Charles Leclerc ξεκίνησε  από την πρώτη σχάρα εκκίνησης και τερμάτισε τέταρτος, αφού αντιμετώπισε για μεγάλο μέρος του αγώνα πρόβλημα με τα φρένα του.

Ο Μονεγάσκος είχε αρκετά μπλοκαρίσματα στις στροφές 9 και 10, κάτι που φυσικά είχε ως αποτέλεσμα, όχι μόνο να χάσει χρόνο σε αρκετές περιπτώσεις, αλλά και θέσεις. Όταν ρωτήθηκε σχετικά, ίδιος δήλωσε ιδιαίτερα απογοητευμένος, αφού το ξεκίνημα της χρονιάς ήταν λιγότερο από ιδανικό:

«Χάλια. Μπλόκαρα τους τροχούς μου 7 φορές στις στροφές 9 και 10. Κάθε φορά τα φρένα έκαναν κάτι διαφορετικό κι έπρεπε να διαχειρίζομαι την ισορροπία μέχρι το τέλος του αγώνα, σε μέρη που ήταν εντελώς λάθος.

«Τερματίσαμε στο τέλος, όμως είμαι πολύ απογοητευμένος. Είχαμε όλες αυτές τις μέρες να προετοιμαστούμε για τον αγώνα κι ένιωθα αισιόδοξος μέσα μου, όμως δυστυχώς δεν μπορέσαμε να δούμε τι θα ήταν πιθανό να γίνει, με αυτό το πρόβλημα.»

Κι ο team principal της ομάδας, Fred Vasseur, μίλησε σχετικά με τον αγώνα στο Μπαχρέιν, με τα συναισθήματά του να καθρεφτίζουν εκείνα του Leclerc:

«Δεν τα πήγαμε αρκετά καλά. Βλέποντας τα προβλήματα που είχαμε με τα φρένα του Charles, δεν μπορώ να πω ότι ήταν 'καλά'. Το διαχειριστήκαμε όμως καλά, και τερμάτισε τον αγώνα στην τέταρτη θέση. Ο Carlos έκανε κακή εκκίνηση, όμως πολύ δυνατό αγώνα κι έφερε ένα βάθρο που του άξιζε πραγματικά. Καλύτερα από πέρσι, όμως και πάλι βρισκόμαστε πίσω.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Formula 1 – Μπαχρέιν: Ευτυχισμένο το… 2025!

Drive To Survive: Οι εντυπώσεις που μας άφησε η έκτη σεζόν

Mercedes μετά την πρωτιά στις δοκιμές: «Η Red Bull είναι ακόμα πολύ μπροστά»