Carlos Sainz: Σε διαπραγματεύσεις με Mercedes και Toto Wolff


Όλα δείχνουν ότι η λίστα του Toto Wolff με τους πιθανούς αντικαταστάτες του Lewis Hamilton περιλαμβάνει και τον Ισπανό πιλότο της Ferrari.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: FERRARI - XAVIER BONILLA
  • 13/3/2024

Μετά από 12 σεζόν (μαζί με αυτή του 2024) στη Mercedes κι έχοντας κερδίσει 6 πρωταθλήματα με την ομάδα από το Brackley, ο Lewis Hamilton θα μεταβεί στη Ferrari, εκπληρώνοντας ένα «παιδικό του όνειρο,» σύμφωνα με τον ίδιο.

Με τον Charles Leclerc να έχει «κλειδώσει» την παραμονή του στην ιταλική ομάδα μέχρι το 2029, εκείνος που θα αναχωρήσει από αυτήν είναι ο Carlos Sainz. Όλα δείχνουν ότι ο Ισπανός θα συνταχθεί με την Audi το 2026, όταν δηλαδή κάνει την είσοδό της στο σπορ, όμως ο στόχος του δεν είναι να μείνει χωρίς θέση στο grid του 2025.

Σύμφωνα με την Corriere dello Sport, ο Sainz βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις με τη Mercedes για την επόμενη χρονιά, με το ιταλικό μέσο να προσθέτει το όνομα του πιλότου στη λίστα με τους πιθανούς υποψηφίους για τη θέση που θα αφήσει κενή ο Hamilton.

Το ρεπορτάζ των Ιταλών αναφέρει ότι τόσο ο πατέρας του, Carlos Sainz Sr, όσο κι ο ξάδερφος και μάνατζέρ του, Carlos Onoro, επισκέφτηκαν το motorhome της Mercedes στο paddock του GP Σαουδικής Αραβίας κατά τη διάρκεια του τριημέρου, στο οποίο παρέμειναν για αρκετές ώρες, μιλώντας με τον Toto Wolff.

Αντίστοιχες πληροφορίες έχουν έρθει στο φως για συζητήσεις του Γερμανού team principal με τον πατέρα του Max Verstappen, Jos, ενώ στη λίστα βρίσκονται επίσης οι Fernando Alonso κι Andrea Kimi Antonelli. Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι θα αργήσει να βγει λευκός καπνός από το Brackley, αφού σύμφωνα με τον Wolff, δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση.

Όσο για τον ίδιο τον Sainz, είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια του GP Μπαχρέιν ότι «αν βλέπετε τον πατέρα μου να χαιρετά τον Helmut Marko, θα πρέπει να θυμάστε ότι διατηρεί εξαιρετική σχέση μαζί του, με τον ίδιο τρόπο που έχει πολύ καλή σχέση με τον Toto.

«Σε αυτή τη φάση της σεζόν, είναι λογικό να είμαστε έτσι με όλους στο grid. Επίσης, δεν έχουμε δει ο ένας τον άλλο τους τελευταίους τρεις ή τέσσερις μήνες, οπότε φυσικά χαιρετιόμαστε και μιλάμε.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Sainz ήταν προετοιμασμένος να φύγει από τη Ferrari

Helmut Marko: «Δεν πρόκειται να φύγω από τη Red Bull»

Verstappen: Δεν θα μπορούσα να είμαι σε ομάδα όπου είναι ανεπιθύμητος ο πατέρας μου