Verstappen: Δεν θα μπορούσα να είμαι σε ομάδα όπου είναι ανεπιθύμητος ο πατέρας μου


Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής πήρε θέση για όσα γίνονται τον τελευταίο καιρό στο στρατόπεδο της Red Bull.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Getty Images - Red Bull Content Pool
  • 7/3/2024

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο πατέρας του Max Verstappen, Jos, είπε ότι η Red Bull ενδέχεται να διαλυθεί, όσο ο Christian Horner παραμένει στο πόστο του ως team principal της ομάδας. Αυτή η δήλωση ήρθε μετά τις κατηγορίες που έγιναν στο πρόσωπο του Βρετανού από εργαζόμενη της Red Bull για ανάρμοστη συμπεριφορά του.

Η κατηγορία αποσύρθηκε, όμως μία ανώνυμη πηγή διέρρευσε μία σειρά μηνυμάτων και φωτογραφιών που φέρεται να έστειλε ο Horner στην εργαζόμενη, οδηγώντας σε αυτές τις δηλώσεις του Jos Verstappen.

Επ' αυτού μίλησε ξεκάθαρα για πρώτη φορά ο Max Verstappen, λέγοντας ότι εστιάζει αποκλειστικά στο κομμάτι των επιδόσεων, κι ότι δεν ενδιαφέρεται για τυχόν διχασμούς μέσα στην ομάδα. Ωστόσο, τόνισε ότι δε βλέπει τον εαυτό του να αγωνίζεται στη Formula 1 χωρίς τον Jos και τον μάνατζέρ του, Raymond Vermeulen:

«Είμαστε ομάδα. Είμαστε εγώ, ο πατέρας μου κι ο Raymond μαζί. Κι αυτό δε θα αλλάξει ποτέ.

«Υποθέτω ότι [σσ. ο Jos] πραγματικά ένιωσε έτσι. Όμως από τη δική μου πλευρά, δεν έχει σημασία να είμαι με τη μία πλευρά ή με την άλλη. Φυσικά, ως γιος του πατέρα μου, θα ήταν περίεργο να τασσόμουν με κάποιον άλλο, όμως θέλω απλά να εστιάσω στα αγωνιστικά.

«Θέλω να μιλάμε λιγότερο γι αυτά που κάνουμε ως ομάδα εκτός πίστας, από αυτά που κάνουμε εντός.»

Ο Ολλανδός σημείωσε επίσης ότι δε γνωρίζει τι γίνεται «ψηλότερα» μέσα στην ομάδα και το ενδιαφέρον του εστιάζει αποκλειστικά στην απόδοση του μονοθεσίου, μετά την εμφατική του νίκη στο Μπαχρέιν το περασμένο Σάββατο.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τα σχόλια που έκανε ο πατέρας του σχετικά με το γεγονός ότι η Red Bull θα «εκραγεί» αν μείνει ο Horner, ο ίδιος είπε: «Δεν ξέρω. Ελπίζω όχι! Δε νομίζω. Είναι μία δυνατή εταιρεία, μία δυνατή ομάδα με πολλά δυνατά μέλη, οπότε δε νομίζω.»

Ο πατέρας του Verstappen εθεάθη κατά τη διάρκεια του GP Μπαχρέιν να συζητά με τον team principal της Mercedes, Toto Wolff, δημιουργώντας την εντύπωση ότι ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ενδέχεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να αναχωρήσει νωρίς από τη Red Bull, αντικαθιστώντας τον Lewis Hamilton στη γερμανική ομάδα το 2025.

«Η πρόθεση είναι, φυσικά να μείνω με αυτήν την ομάδα, επειδή το απολαμβάνω πραγματικά, κι είμαι πολύ χαρούμενος μέσα στην ομάδα. Εφόσον πηγαίνουμε καλά, κι αποδίδουμε, δεν υπάρχει λόγος να φύγω,» είπε ο ίδιος σχετικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ricciardo για κόντρα με Tsunoda: «Ελπίζω ο Yuki να ηρεμήσει»

Leclerc: «Τερματίσαμε, όμως είμαι πολύ απογοητευμένος»