Επίσημο: Αποχωρεί από τη Haas ο Hulkenberg - Στη Sauber από το 2025


Η Haas έκανε γνωστό ότι ο Nico Hulkenberg θα αποχαιρετήσει την αμερικανική ομάδα στα τέλη του 2024, προκειμένου να «μετακομίσει» στη Sauber το 2025.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Simon Galloway / LAT Images
  • 26/4/2024

Η Haas ανακοίνωσε ότι ο Nico Hulkenberg θα αποχωρήσει από την ομάδα μετά το τέλος της σεζόν του 2024, ώστε να συνταχθεί με τη Sauber ήδη από το 2025, πριν αναλάβει τα ηνία η Audi το 2026. Θα αγωνίζεται για τη γερμανική ομάδα τουλάχιστον μέχρι το 2027, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες.

Είχε γίνει γνωστό ήδη από χθες ότι ο Hulkenberg αποτελούσε την πρώτη επιλογή της Audi για την είσοδό της στο grid της Formula 1 τη μεθεπόμενη σεζόν και το μόνο που απέμενε ήταν η ανακοίνωση της μετακίνησής του.

Ο Γερμανός είπε σχετικά: «Η προοπτική να αγωνιστώ για την Audi είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο. Όταν ένας Γερμανός κατασκευαστής μπαίνει στη Formula 1 με τόσο μεγάλη αποφασιστικότητα, είναι μια ξεχωριστή ευκαιρία. Το να εκπροσωπώ την εργοστασιακή ομάδα μιας τέτοιας αυτοκινητοβιομηχανίας με έναν κινητήρα που θα κατασκευάζεται στη Γερμανία είναι τεράστια τιμή για εμένα.»

Αντίστοιχα, ο Andreas Seidl, CEO της Sauber Motorsport AG και μελλοντικός CEO της ομάδας της Audi στη Formula 1, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καλωσορίζουμε τον Nico ξανά εδώ στο Hinwil από το 2025 και που θα αγωνιστούμε μαζί του στη Formula 1. Με την ταχύτητα, την εμπειρία του και την αφοσίωσή του στην ομαδικότητα, θα είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της μεταμόρφωσης της ομάδας μας - και του πρότζεκτ της Audi στην F1.

«Από την αρχή, υπήρχε αμοιβαίο ενδιαφέρον να χτίσουμε κάτι μακροπρόθεσμο μαζί. Ο Nico είναι μια δυναμική προσωπικότητα, κι η συμβολή του, σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο, θα μας βοηθήσει να προοδεύσουμε τόσο στην εξέλιξη του μονοθεσίου όσο και στο χτίσιμο της ομάδας.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Perez ή Sainz; Πότε θα αποφασίσει η Red Bull για το 2025 - Η πρόταση «κλειδί» της Audi

Μιλά με αρκετές ομάδες o Sainz: «Ψάχνω μία ρεαλιστική επιλογή»

Horner: «Δεν αποκλείεται ο Sainz να επιστρέψει στην 'οικογένεια' της Red Bull