F1: Στην πλήρη εξαγορά της Sauber προχωρά η Audi πριν την είσοδό της το 2026


Η Audi ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει το 100% της Sauber AG πολύ νωρίτερα απ' ό,τι είχε προγραμματιστεί αρχικά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: AUDI AG
  • 8/3/2024

Η Audi ανακοίνωσε την επιτάχυνση των σχεδίων για την είσοδό της στο grid της Formula 1 το 2026. Αυτό αφορά την πλήρη εξαγορά του Ομίλου Sauber από τον τρέχοντα ιδιοκτήτη, Islero Investments AG, πολύ νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό, που ήθελε τους Γερμανούς να παίρνουν τα ηνία το 2026.

Εκτός αυτού, η αυτοκινητοβιομηχανία επιβεβαίωσε την περαιτέρω δέσμευσή της στο πρότζεκτ, ορίζοντας τον πρώην τεχνικό της διευθυντή, Oliver Hoffmann, ως διευθυντή του διοικητικού συμβουλίου όλων των εταιρειών της Sauber. Τη θέση του CEO της ομάδας της Audi στη Formula 1 θα αναλάβει ο Andreas Seidl, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για την υλοποίηση του προγράμματος, αλλά κι εκπρόσωπός του.

Η επιλογή του Hoffmann γι τον ρόλο του διευθυντή δεν είναι τυχαία, αφού η σχέση του με την Audi κρατά από αρκετά παλιά. Ο Γερμανός έχει τελέσει επικεφαλής του αγωνιστικού της βραχίονα, εξασφαλίζοντας νίκες στο DTM και τη Formula E, ενώ βοήθησε την ομάδα να γίνει η πρώτη που κέρδισε το Ράλλυ Ντακάρ με εξηλεκτρισμένο όχημα.

Ο ίδιος δήλωσε σχετικά: «Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός, και πιο συγκεκριμένα η Formula 1, είναι το μεγάλο μου πάθος. Είμαι πεπεισμένος ότι αναλαμβάνοντας το 100% του Ομίλου Sauber θα επιταχύνουμε ακόμα περισσότερο την προετοιμασία μας για την είσοδό μας το 2026.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τις υπηρεσίες του Andreas Seidl ως Audi F1 Team CEO. Είναι ο σωστότερος άνθρωπος για το φιλόδοξό μας σχέδιο. Χάρη στην ευρεία του εμπειρία από τους ηγετικούς ρόλους που είχε στη Formula 1, θα συμβάλλει σημαντικά στο πρότζεκτ της Audi στη Formula 1.»

Αντίστοιχα, ο Andreas Seidl, ο οποίος έγινε διευθύνων σύμβουλος της Sauber αφού αποχώρησε από τη McLaren στα τέλη του 2022, δήλωσε: «Ανυπομονώ να οδηγήσω την Audi στη Formula 1 μαζί με μία ομάδα που έχει ιδιαίτερα ισχυρό κίνητρο, ως CEO της Audi F1 Team.

«Έχουμε ένα ξεκάθαρο πλάνο για το πώς θα γίνουμε ανταγωνιστικοί, τόσο στο Hinwil, όσο και στο Neuburg. Έχουμε πολύ φιλόδοξους στόχους. Η επίτευξή τους βρίσκεται σε εξέλιξη και θα επιταχυνθεί ακόμα περισσότερο μέσω της πλήρους εξαγοράς της Sauber από την Audi AG.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πώς προετοιμάζεται η Audi για την είσοδό της στην F1 το 2026

F1: Οι νέοι κινητήρες για το 2026 έτοιμοι για δοκιμές - Αυτές είναι οι πρώτες πληροφορίες

Πότε θα μπορέσει να πάρει τις πρώτες της νίκες στην F1 η Audi