Και τέταρτο GP στις ΗΠΑ: Σε ποια πόλη κατοχύρωσε επωνυμία η F1


Μετά το Τέξας, το Μαϊάμι και το Λας Βέγκας, η Formula 1 θέλει να επεκταθεί έτι περισσότερο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Al Arena / Red Bull Content Pool
  • 29/1/2024

Η επέκταση της Formula 1 στις ΗνωμένεςΠολιτείες της Αμερικής συνεχίζεται. Το 2022 έγινε το ντεμπούτο του αγώνα στο Μαϊάμι, το 2023 ήρθε η σειρά του Λας Βέγκας, ενώ από το 2012 λαμβάνει χώρα και ο αγώνας στο Ώστιν του Τέξας.

Με τη δημοφιλία της F1 στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού να αυξάνεται, και τη δεδηλωμένη προτίμηση της Liberty Media στα σιρκουί πόλης που προσφέρουν (κατά την ίδια) καλύτερη εμπειρία για τους θεατές, δεν είναι σοκαριστικά τα νέα που θέλουν τους ιθύνοντες του σπορ να εξετάζουν το ενδεχόμενο για τη διεξαγωγή Grand Prix στο Σικάγο.

Αυτές οι φήμες πυροδοτήθηκαν από την κατοχύρωση του εμπορικούσήματος (trademark) «Grand Prix Σικάγο», όπως εμφανίζεται και στο Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ.

Είναι σημαντικό να τονιστεί πως η F1 δεν έχει επιβεβαιώσει ή διαψεύσει τις αναφορές για νέο αγώνα στην τρίτη πολυπληθέστερη πόλη της Αμερικής.

Πάντως, με το συμβόλαιο του Circuit of The Americas να λήγει το 2026, και τη σαφή στάση της F1 να αντικαθιστά κλασικές πίστες με πίστες πόλης, μοιάζει αρκετά ρεαλιστικό το σενάριο αντικατάστασής του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι (δεν) σημαίνει το 'RB' στη νέα ονομασία της δεύτερης ομάδας της Red Bull

Norris: «Όλοι μιλάνε με όλες τις ομάδες» - «Ανανέωσα νωρίς απλά γιατί μπορώ»