Norris: «Όλοι μιλάνε με όλες τις ομάδες» - «Ανανέωσα νωρίς απλά γιατί μπορώ»


Ο Lando Norris αποκάλυψε ότι είχε συνομιλίες και με άλλες ομάδες πριν ανανεώσει, εξηγώντας γιατί προχώρησε τόσο νωρίς σε υπογραφή νέου συμβολαίου με τη McLaren.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: McLaren Media
  • 27/1/2024

Η McLaren ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής της ανανέωση του συμβολαίου του Lando Norris και μετά το 2025, σχεδόν δύο χρόνια πριν αυτό λήξει.

Ο Βρετανός μίλησε σε μέλη του Τύπου για αυτήν την εξέλιξη, τονίζοντας πως προηγήθηκαν συζητήσεις και με άλλες ομάδες (το ρεπορτάζ μιλά για προχωρημένες επαφές με τη Red Bull), προτού καταλήξει στην απόφαση να βάλει την υπογραφή του στο νέο συμβόλαιο με την ομάδα του Woking:

«Όλοι μιλούν σε όλους, και κάθε οδηγός μιλάει σε κάθε ομάδα.

«Έχει να κάνει με το τι μπορεί να σου προσφέρει αυτή η ομάδα και τι μπορεί να σου προσφέρει μια άλλη ομάδα.

«Ισχύει το ίδιο με κάθε οδηγό. Όλοι μιλούν σε κάθε ομάδα για το τι θα μπορούσαμε να συμβεί στο μέλλον, αλλά τίποτα δεν προχώρησε περισσότερο από αυτό, βασικά. Οπότε ναι, η συμφωνία έκλεισε αρκετά γρήγορα.»

Όταν ρωτήθηκε για τον λόγο που έδεσε από τώρα το μέλλον του στη McLaren, ο ίδιος απάντησε αφοπλιστικά:

«Επειδή μπορώ, επειδή είμαι σε καλή θέση. Δεν είναι κάτι για το οποίο θέλω να ανησυχώ τα επόμενα χρόνια.

«Προφανώς, πάντα γίνονταν αυτές οι συζητήσεις [σχετικά με] το μέλλον μας. Και νομίζω ότι είναι απλώς μια πολύ, πολύ καλή στιγμή, ειδικά όταν πρόκειται να πλησιάσουν μερικά χρόνια όπου τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται λίγο πιο 'τρελά' με τα συμβόλαια όλων των άλλων.

«Πηγαίνοντας στο 2026, στη χρονιά των νέων κανονισμών, το συμβόλαιο δεν είναι κάτι που νομίζω ότι εγώ ή η ομάδα θέλουμε να σκεφτόμαστε, να επικεντρωθούμε ή να αφιερώσουμε χρόνο σε αυτά τα δύο τόσο σημαντικά χρόνια.

«Νιώθω άνετα, είμαι ευχαριστημένος με το πού βρίσκομαι και η ομάδα είναι ευχαριστημένη μαζί μου. Άρα ήταν μια εύκολη απόφαση.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι (δεν) σημαίνει το 'RB' στη νέα ονομασία της δεύτερης ομάδας της Red Bull

F1: Δείτε τον πρώτο γύρο στη νέα πίστα της Μαδρίτης (video)

Drive to Survive: Πότε κάνει ντεμπούτο η έκτη σεζόν της δημοφιλούς σειράς