Κι επίσημα με νέα επωνυμία η δεύτερη ομάδα της Red Bull


Παρελθόν αποτελεί η ονομασία Scuderia AlphaTauri για την ομάδα της Faenza.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: JK SPORTSPHOTOGRAPHY
  • 24/1/2024

Η πολυαναμενόμενη μετονομασία της δεύτερης ομάδας της Red Bull από Scuderia AlphaTauri σε Visa Cash App RB είναι γεγονός.

Οι δύο μεγάλες εταιρείες στον τομέα των χρηματοοικονομικών εμπλέκονται πιο ενεργά στη Formula 1. Η Visa έχει υπάρξει χορηγός της Caterham στο παρελθόν, ενώ η Cash App είναι ήδη χορηγός της Red Bull Racing τα τελευταία χρόνια.

Το RB δεν πρόκειται για σύντμηση του 'Racing Bulls', αλλά δύο γράμματα που μάλλον παραπέμπουν περισσότερο στη στενότερη σχέση της ομάδας με τη «μαμά»Red Bull.

Μάλιστα, η ομάδα θα είναι γνωστή εσωτερικά ως 'V-CARB', που ίσως αποτελέσει και την πιο... εύκολη εκδοχή του ονόματος και για το κοινό.

«Είναι φανταστικό να αποκαλύπτουμε τη νέα ταυτότητα και να καλωσορίζουμε νέους συνεργάτες καθώς ξεκινάμε την επόμενη φάση της ιστορίας της Formula 1 της ομάδας», δήλωσε ο Peter Bayer, Διευθύνων Σύμβουλος της νέας ομάδας Visa Cash App RB.

«Η Faenza εισέρχεται σε μια νέα εποχή  μένοντας πιστή στις ρίζες μας ως φυτώριο ταλέντων, αλλά τώρα με ακόμη μεγαλύτερη εστίαση στον ανταγωνισμό για τα μεγαλύτερα βραβεία στη F1. Έχουμε ένα τολμηρό όραμα για την ομάδα με επικεφαλής εμένα και τον Διευθυντή της ομάδας, Laurent Mekies και το να έχουμε δίπλα μας συνεργάτες που εστιάζουν στο μέλλον, όπως η Visa και η Cash App, σε αυτό το ταξίδι είναι εξαιρετικά συναρπαστικό».

Τέλος, έγινε γνωστό πως η ομάδα θα παρουσιάσει το νέο της μονοθέσιο στις 8 Φεβρουαρίου στο Λας Βέγκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

F1 2024: Δείτε τις ώρες εκκίνησης για κάθε Grand Prix της σεζόν

Επίσημο: Η Μαδρίτη μπαίνει στο πρόγραμμα της Formula 1 - Πού θα γίνει ο αγώνας

Ο πατέρας Sainz θέλει να πείσει τον γιο του να πάει στην Audi