Ο πατέρας Sainz θέλει να πείσει τον γιο του να πάει στην Audi


Με την Audi να εισέρχεται ως κατασκευαστής στη Formula 1 το 2026, ο Carlos Sainz Sr. προσπαθεί να φέρει τον γιο του κι οδηγό της Ferrari σε επαφή με τους Γερμανούς.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Marcelo Maragni / Red Bull Content Pool
  • 24/1/2024

Ο Carlos Sainz Sr. κατέκτησε την 4η νίκη του στο Ράλλυ Ντακάρ, και την πρώτη της Audi στον θεσμό με το αμιγώς ηλεκτρικό RS Q e-tron.

Οι Γερμανοί θα αποχωρήσουν από τον θεσμό για να εστιάσουν τους πόρους τους στη Formula 1, στην οποία εισέρχονται το 2026 εξαγοράζοντας τη Sauber.

Για αυτό κι ο Sainz ο πρεσβύτερος θέλει να πείσει τον Sainz Jr. να αλλάξει στρατόπεδο από τη Ferrari στο Neuburg.

«Η Audi είναι πάντα μια σίγουρη δύναμη [για να επιτύχει], σε τελική ανάλυση, ξέρω πόσο σοβαρά παίρνουν κάθε project τους,» δήλωσε ο Sainz Sr. στη συνέντευξη Τύπου μετά το Ντακάρ.

«Ξέρω επίσης καλά τι σημαίνει στην πράξη η περίφημη γερμανική νοοτροπία, τόσο από την καλή όσο κι από την ανάποδη, αλλά πρέπει απλώς να σεβόμαστε πολύ τον Όμιλο Volkswagen με την Audi ως μέρος του.

«Όλοι γνωρίζουμε ότι η Formula 1 είναι ένας ιδιαίτερος κόσμος και σέβομαι πολύ την Audi.

«Στα μάτια μου, είναι απλώς θέμα χρόνου να τα καταφέρουν στην F1. Δεν έχω κάποια κρυστάλλινη σφαίρα, αλλά από τη στιγμή που η Audi αποφασίζει να μπει στην F1, έχει ήδη πολύ σεβασμό από εμένα για αυτό.

«Φυσικά, είναι λογικό στο σπίτι του Κάρλος να μιλάμε για το τι μπορεί να κάνει η Audi, πολύ περισσότερο γιατί είμαι μέλος αυτής της οικογένειας.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ράλλυ Ντακάρ 2024: Νικητής ο Carlos Sainz, έγραψε ιστορία μαζί με την Audi

Επίσημο: Η Μαδρίτη μπαίνει στο πρόγραμμα της Formula 1 - Πού θα γίνει ο αγώνας

Η Ford επιστρέφει στη Formula 1 με... όνομα βαρύ σαν ιστορία