Ricciardo για κόντρα με Tsunoda: «Ελπίζω ο Yuki να ηρεμήσει»


Οι Tsunoda και Ricciardo ήρθαν σε αντιπαράθεση, με αφορμή την εντολή της RB να περάσει μπροστά ο δεύτερος για να κυνηγήσει ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Getty Images - Red Bull Content Pool
  • 3/3/2024

Στο GP Μπαχρέιν, οι δύο πιλότοι της RB, Yuki Tsunoda και Daniel Ricciardo, είχαν μία εσωτερική διαμάχη που προκάλεσε αρκετά σχόλια, τόσο από τους χρήστες των social media, όσο κι από τους ίδιους.

Η κόντρα ξεκίνησε στους τελευταίους γύρους του αγώνα, όταν ο μηχανικός του Tsunoda ζήτησε από εκείνον να δώσει τη θέση του στον Ricciardo, ώστε να δοκιμάσει να κυνηγήσει κι εκείνος τον Kevin Magnussen, στη μάχη για τη 12η θέση. Σε εκείνη τη φάση, ο Ιάπωνας είχε τη σκληρή γόμα, ενώ ο Αυστραλός φορούσε μαλακά ελαστικά, αφού είχε διατηρήσει ένα σετ, επιλέγοντας να εκκινήσει με χρησιμοποιημένα μαλακά.

Ο Tsunoda εξέφρασε τον εκνευρισμό του στον ασύρματο, λέγοντας ότι o Ricciardo δεν είναι καθόλου γρήγορος κι ότι πρέπει να αυξήσει τον ρυθμό του.

«Υπήρχαν πολλές πιθανότητες, με εμένα να ξεκινάω με χρησιμοποιημένη μαλακή, να ολοκληρώσω τον αγώνα με νέο σετ μαλακής και να έχω ένα επιθετικό τελευταίο στιντ,» δήλωσε ο Ricciardo μετά το τέλος του αγώνα.

«Η απόφαση να αλλάξουμε ήταν αρκετά αναμενόμενη. Γνωρίζω, ότι όταν είσαι μέσα στον αγώνα, είσαι λίγο πιο συναισθηματικός κι όλα είναι πιο έντονα. Όμως αυτή η απόφαση δε με εξέπληξε. Προφανώς, κάθε γύρος μετράει όταν είσαι με αυτό το ελαστικό και προσπαθείς να το αξιοποιήσεις στο μέγιστο.

«Πρέπει να αντιδράσεις στην απόφαση της ομάδας. Δε βρισκόμασταν σε θέση που θα μας προσέφερε βαθμούς, οπότε δεν είχαμε κάτι να χάσουμε. Απλά άσε με να φύγω για να δούμε αν μπορώ να κάνω κάτι περισσότερο.»

Όταν ο Αυστραλός ρωτήθηκε σχετικά με το εάν υπήρχε περίπτωση να δώσει τη θέση πίσω στον ομόσταβλό του, πριν το πέσιμο της καρώ σημαίας, εκείνος απάντησε ότι κάτι τέτοιο δε θα είχε νόημα σε αυτόν τον αγώνα:

«Ίσως, αν ήμασταν σε θέση για βαθμούς, όμως τελικά ήμασταν στη 13η και 14η θέση. Δεν ξέρω αν κάποιος άλλος οδηγός ενδιαφέρεται γι αυτή τη θέση, όμως εγώ όχι, οπότε αν η ομάδα μου έλεγε να τον αφήσω να ξαναπεράσει, θα το έκανα. Δε μετράει για εμένα, αν δεν παίρνουμε βαθμούς - ποιος νοιάζεται;»

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στον χαρακτήρα του Tsunoda, λέγοντας ότι «όλοι γνωρίζουμε πώς είναι όταν νευριάζει, αυτός είναι ο Yuki.»

«Ελπίζω να ηρεμήσει και να καταλάβει ότι θα έπρεπε να έχει υπακούσει στις εντολές της ομάδας. Είναι μία μεγάλη σεζόν και πρέπει να μπορούμε να δουλέψουμε μαζί. Δεν πρόκειται να πάω στη συνάντηση μετά τον αγώνα με κακή διάθεση. Απλά πρέπει να είμαστε πολύ ειλικρινείς και ρεαλιστές και να αντιληφθούμε ότι θα έπρεπε να έχει συμβεί όταν φτάσαμε τον Magnussen,» ολοκλήρωσε ο Ricciardo.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Formula 1 – Μπαχρέιν: Ευτυχισμένο το… 2025!

F1: Οι βαθμολογίες οδηγών και κατασκευαστών μετά το Grand Prix Μπαχρέιν

Leclerc: «Τερματίσαμε, όμως είμαι πολύ απογοητευμένος»