Ricciardo: «Ο καλύτερος γύρος μου για φέτος, κι όμως δεν ήταν αρκετός»


Ο Daniel Ricciardo δήλωσε προβληματισμένος με την απόδοσή του στις κατατακτήριες του GP Αυστραλίας, αφού δε θα μπορούσε να έχει κάνει κάτι καλύτερο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Peter Fox - Getty Images - Red Bull Content Pool
  • 23/3/2024

Στις κατατακτήριες του Grand Prix της πατρίδας του, ο Daniel Ricciardo κατάφερε να βρει τον κάτι παραπάνω που θα του εξασφάλιζε την παρουσία του στο Q2. Ωστόσο, στον γύρο που τον τοποθέτησε αρχικά στη 12η θέση της κατάταξης, πάτησε εκτός πίστας στη στροφή 4, με τον χρόνο του να διαγράφεται. Ο πιλότος της RB έμεινε έτσι εκτός συνέχειας από νωρίς και θα ξεκινήσει το GP Αυστραλίας από τη 18η θέση.

Παρά τον «πολύ καλό» γύρο του, όπως ο ίδιος τον περιέγραψε, δεν μπόρεσε να βρεθεί κοντά στον ομόσταβλό του, Yuki Tsunoda, ο οποίος μάλιστα πέρασε στο Q3 κι εκκινεί 8ος. Αυτή η απόσταση από τους χρόνους του Ιάπωνα μοιάζει να έχει προβληματίσει πολύ τον Αυστραλό, που μίλησε σχετικά με αυτό μετά τις κατατακτήριες: 

«Ήμουν χαρούμενος με τον γύρο. Από τη δική μου πλευρά, ένιωσα ότι δεν είχα κάτι άλλο να δώσω. Και μετά είδα ότι και πάλι δεν ήταν αρκετό, ας πούμε, σε σχέση με τον Yuki.

«Είμαι κάπως μπερδεμένος γιατί ξέρω τι σημαίνουν αυτοί οι γύροι. Οπότε, πέρασα τη γραμμή και σκεφτόμουν 'Ναι, αυτός ήταν ένας καλός γύρος'. Προφανώς, ο χρόνος διαγράφτηκε, όμως ο γύρος καθεαυτός ήταν σίγουρα ο καλύτερος γύρος κατατακτηρίων που έχω κάνει φέτος.

«Και πηγαίνοντας στο Q2, δεν ξέρω πού θα μπορούσα να βρω επιπλέον χρόνο. Προφανώς κερδίζεις ένα ή δύο δέκατα με την εξέλιξη της πίστας, όμως έξι, επτά δέκατα; Αποκλείεται.»

Συνέχισε: «Ήξερα ότι στη στροφή 4 ήμουν οριακά. Και θυμάμαι ότι χρησιμοποίησα περισσότερο το κερμπ απ' ό,τι συνήθως. Οπότε ήξερα ότι ήμουν πιο έξω από το κανονικό. Όμως είναι αστείο, το κάνεις και μετά από μία στροφή το ξεχνάς.

«Οπότε ολοκλήρωσα τον γύρο. Και μετά, όταν μου μίλησε γι αυτό ο μηχανικός μου, ειλικρινά το είχα ξεχάσει. Οπότε μου πήρε λίγο χρόνο να το συνειδητοποιήσω.»

Ο Αυστραλός επέμεινε στο γεγονός ότι το μονοθέσιο δεν είναι το πρόβλημα κι ότι έχει αυτοπεπόιθηση μέσα σε αυτό, με το στήσιμο που έχει κάνει εκείνος κι ομάδα για τη Μελβούρνη: «Νιώθω σίγουρος με το φρενάρισμα και την ισορροπία κι όλα αυτά. Νιώθω ότι παίρνω τα μέγιστα από το μονοθέσιο, όσον αφορά στις δυνατότητές του.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

GP Αυστραλίας: Ο Albon στο μονοθέσιο του Sargeant – Μεγάλη ζημιά στην FW46 του

GP Αυστραλίας: Απογοητευμένος ο Hamilton – «Το πείραμα απέτυχε»

F1: Ο Zak Brown παραμένει CEO της McLaren μέχρι το 2030