ΤΕΥΧΟΣ IOYΛIOY 2017

Η σκληρή προετοιμασία του Hamilton για το 2017 [photos] [ 16/2 ]

Η σκληρή προετοιμασία του Hamilton για το 2017 [photos]

Στρατιωτική προετοιμασία ακολουθεί ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής ώστε να είναι πανέτοιμος ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ, ΦΩΤΟ: SOCIAL MEDIA

Ανέκαθεν η καλή φυσική κατάσταση έπαιζε σημαντικό ρόλο στη Formula 1. Ιδιαίτερα τις τελευταίες δεκαετίες που οι απαιτήσεις έχουν εκτοξευτεί κατακόρυφα λόγω των υπερ-επιδόσεων των μονοθεσίων, αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο. 

Οι νέοι τεχνικοί κανονισμοί που ισχύουν από φέτος αποτελούν ακόμα μια δοκιμασία για τους οδηγούς καθώς σύμφωνα με υπολογισμούς τα μονοθέσια του 2017 θα είναι κατά 2 με 3 δευτερόλεπτα στο γύρο ταχύτερα από αυτά του 2016!

Αυτό σημαίνει πως οι απαιτήσεις για τους πιλότους αυξάνονται καθώς είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν ακόμα πιο σκληρό πρόγραμμα προετοιμασίας ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες και τις απαιτήσεις των 20 αγωνιστικών τριημέρων που συνθέτουν την εικόνα του Πρωταθλήματος για το 2017.

Οι πιλότοι έχουν εξελιχθεί πια σε αθλητές πολύ υψηλού επιπέδου, με τρομερή φυσική κατάσταση, που μπορούν (κάποιοι εξ' αυτών) να ολοκληρώνουν ακόμα και τις πιο σκληρές αθλητικές δοκιμασίες όπως για παράδειγμα το περίφημο τρίαθλο Ironman ή μαραθωνίους.

O τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Lewis Hamilton, που επιθυμεί διακαώς να επιστρέψει στην κορυφή μετά την απώλεια του τίτλου το 2016 από τον ομόσταβλό του στη Mercedes AMG Petronas, Nico Rosberg, δουλεύει σκληρά όλο αυτό το διάστημα τόσο εντός όσο και εκτός γυμναστηρίου. Πρόσφατα, μάλιστα, ο 32χρονος Βρετανός πέρασε στρατιωτικές δοκιμασίες μπαίνοντας σε στίβο μάχης. Πάρτε μια γεύση...