Το Ford Explorer σάς περιμένει να το γνωρίσετε από κοντά στο Golden Hall


Επισκεφτείτε το stage της Ford στο Golden Hall και το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό της εταιρείας θα είναι εκεί για να δώσει απαντήσεις σε κάθε ερώτημα ή απορία που έχετε για το αυτοκίνητο.

  • 22/1/2024

Ένα crossover που «διψά» για περιπέτεια και ανοίγει το δρόμο για την παρουσίαση τολμηρών ηλεκτρικών οχημάτων, βγαλμένα από τις αμερικανικές ρίζες της Ford, που έχουν σχεδιαστεί για την Ευρώπη. Αυτό είναι το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό, Ford Explorer το οποίο θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο δρόμο για τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας των επιβατικών οχημάτων της εταιρείας στην Ευρώπη μέχρι το 2030.

Αν θέλετε να δείτε από κοντά το νέο Ford Explorer και να ενημερωθείτε για τα στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό, μπορείτε να επισκεφτείτε μέχρι τέλος Ιανουαρίου το φιλόξενο stage που έχει στήσει η Ford στο Golden Gall.

Η πρώτη αποκάλυψη του Ford Explorer στην Ελλάδα έγινε τον Σεπτέμβριο στην έκθεση ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ όπου το Car and Driver ήταν εκεί για να σας μεταφέρει όλες τις λεπτομέρειες. Παράλληλα είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε στο περίπτερο της Ford με την εξερευνήτρια Lexie Alford που κάνει τον γύρο του κόσμου με ένα Explorer.

Η φουτουριστική εξωτερική σχεδίαση του αυτοκινήτου συνδυάζεται με ένα υπερσύγχρονο εσωτερικό, με υλικά και χαρακτηριστικά υψηλής ποιότητας, όπως τα κομψά σπορ καθίσματα και μια εξελιγμένη μπάρα ήχου, η οποία συναντάται περισσότερο στα επαναστατικά concept cars παρά σε οικογενειακά οχήματα.

Όλα αυτά συνδυάζονται με δυνατότητα ταχείας φόρτισης από 10 - 80% σε μόλις 25 λεπτά περίπου, πρόσβαση, έως το επόμενο έτος, σε 500.000 σημεία φόρτισης σε όλη την Ευρώπη και δύο διαθέσιμες εκδόσεις με κίνηση στους πίσω ή σε όλους τους τροχούς.

Θυμίζουμε ότι το Explorer είναι το πρώτο ηλεκτρικό όχημα ευρείας παραγωγής της Ford που κατασκευάζεται στο νέο κέντρο EV της εταιρείας στην Κολωνία. Οι χώροι του στο εσωτερικό είναι πλούσιοι και μπορεί να μεταφέρει με άνεση 5 επιβάτες στην καμπίνα του. Το πορτ μπαγκάζ  έχει χωρητικότητα 470 lt. ενώ ενδεικτικό της άνεσης που προσφέρει είναι ότι η κεντρική κονσόλα ανάμεσα σε οδηγό και συνοδηγό έχει χωρητικότητα 17 lt. και μπορεί να χωρέσει ακόμα και ένα laptop 15 ιντσών.

Πλούσιος είναι και ο στάνταρ εξοπλισμός που περιλαμβάνει θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα και τιμόνι, κάθισμα οδηγού με λειτουργία μασάζ και έλεγχο κλιματισμού που επιτρέπει στους εμπρός επιβάτες να επιλέγουν τη δική τους θερμοκρασία. Επίσης υπάρχει το SYNC Move για ασύρματη συμβατότητα με Android Auto, Apple CarPlay και προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού τα οποία περιλαμβάνουν για πρώτη φορά στην Ευρώπη το σύστημα Assisted Lane Change.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα μάθετε στο ειδικό stage της Ford στο Golden Hall όπου το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό της εταιρείας θα είναι εκεί για να δώσει απαντήσεις σε κάθε ερώτημα ή απορία που έχετε.