ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ-ELECTROMOBILITY 2023: Δείτε όλα τα νέα μοντέλα (video-photos)


Δείτε LIVE φωτογραφίες και video από τη μεγάλη έκθεση αυτοκινήτου στην οποία δίνουν το παρών περισσότερα από 50 μοντέλα!

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΟΣ
  • 22/9/2023

Η «καρδιά» της αυτοκίνησης χτυπά στο Κλειστό Γήπεδο Π. Φαλήρου (πρώην TAE KWON DO), εκεί όπου σε λίγες ώρες η μεγάλη έκθεση αυτοκινήτου «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ - ELECTROMOBILITY 2023» ανοίγει τις πύλες της για το κοινό.

Από το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023 έως και την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 οι επισκέπτες, που εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τους 80.000, θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο των τεσσάρων τροχών αλλά και να δουν από κοντά περισσότερα από 50 νέα μοντέλα, αρκετά εκ των οποίων θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Ηλεκτρικά, plug-in hybrid, βενζινοκίνητα, πετρελαιοκίνητα αλλά και sport μοντέλα θα δώσουν το παρών, ενώ τα καινούρια SUV αναμένεται να αποτελέσουν σημείο αναφοράς, καθώς πρόκειται για την κατηγορία οχημάτων που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο κοινό το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Nissan Juke Hybrid και Ariya
Nissan Juke Hybrid και Ariya
Επιβλητική η παρουσία των μοντέλων της Maserati
Επιβλητική η παρουσία των μοντέλων της Maserati

Οι επισκέπτες θα έχουν και τη δυνατότητα για δωρεάν test drives, προκειμένου να αποκτήσουν την απαραίτητη οδηγική εμπειρία που χρειάζονται για το μοντέλο που τους ενδιαφέρει.

Το Hyundai Tucson σε πρώτο πλάνο
Το Hyundai Tucson σε πρώτο πλάνο

Συν τοις άλλοις, για πρώτη φορά στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί το «1ο Συνέδριο Energy Save», ένα σημαντικό συνέδριο για την αυτοκίνηση και τις νέες τεχνολογίες. Θα διεξαχθεί στο Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023.

Παρούσα και η Tesla στην έκθεση
Παρούσα και η Tesla στην έκθεση

Η έκθεση θα λειτουργεί τις καθημερινές από τις 15:00 έως τις 21:00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 10:00 έως τις 21:00, με γενική είσοδο 8 ευρώ.

Το Car and Driver βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (22/9) στο Κλειστό Γήπεδο Π. Φαλήρου (πρώην TAE KWON DO), καθώς η έκθεση είναι άνοιξε μόνο για τους εκπροσώπους του Τύπου και σας μετέφερε όλες τις εξελίξεις, με τις παρουσιάσεις μοντέλων, αλλά και πολλές φωτογραφίες και video από τα αυτοκίνητα.

Το νέο Renault Megane E-Tech Electric
Το νέο Renault Megane E-Tech Electric

Η Renault έχει έντονη παρουσία, με το νέο Megane E-Tech 100% Electric των 220 PS και την αυτονομία των 450 km, όσο και με τα Captur, Arkana, αλλά και το νέο Austral. 

Μάλιστα, νωρίς το απόγευμα, στο περίπτερό της βρέθηκε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος αναφέρθηκε στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ανέδειξε το πόσο σημαντικό θα είναι να γίνουν κάποια στιγμή μέρος της καθημερινότητάς μας για το καλό του περιβάλλοντος και των επόμενων γενεών.

https://www.facebook.com/watch/?v=857966552592090

Από την πλευρά της, η Dacia εκθέτει το πιο προσιτό EV της ελληνικής αγοράς, το Spring μαζί με το best seller Duster και το Sandero Stepway.

Το Dacia Duster και δίπλα του το ηλεκτρικό Spring
Το Dacia Duster και δίπλα του το ηλεκτρικό Spring

Το περίπτερο της Ford είναι από τα πιο ενδιαφέροντα, καθώς παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Explorer.

Βασισμένο σε μια νέα πλατφόρμα, το 5θέσιο μεσαίου μεγέθους crossover της κατηγορίας C, με μήκος λιγότερο από 4,5 m, απευθύνεται σε οικογένειες που έχουν «στο αίμα» τους την περιπέτεια.

Επιπλέον, στο περίπτερο του «μπλε οβάλ» μπορεί να απολαύσει κανείς όλα τα κορυφαία μοντέλα της γκάμας, όπως η Mustang Mach-E GT.

Δυναμική παρουσία έχει και η MG του Ομίλου Συγγελίδη, η οποία πριν από λίγες ημέρες παρουσίασε επίσημα την επιστροφή της στην Ελλάδα και γνωστοποίησε τον αναλυτικό τιμοκατάλογο των μοντέλων της.

Η γκάμα μοντέλων της MG
Η γκάμα μοντέλων της MG
Το MG HS PHEV
Το MG HS PHEV

Το ολοκαίνουργιο Jeep Avenger υποδέχεται τους επισκέπτες έχοντας περίοπτη θέση στο περίπτερο της Jeep. Γύρω του βρίσκεται σε παράταξη πλήρης η γκάμα της μάρκας, ξεκινώντας με το νεανικό Renegade και το Compass, το θρυλικό Wrangler, αλλά και το Gladiator που υλοποιεί τη συνταγή του απόλυτου pick-up με υλικά Jeep.

Το Avenger σε κεντρική θέση στο περίπτερο της Jeep
Το Avenger σε κεντρική θέση στο περίπτερο της Jeep
Η γκάμα των μοντέλων της Jeep σε παράταξη
Η γκάμα των μοντέλων της Jeep σε παράταξη

Λίγες μέρες μετά την παρουσίασή του στους εκπροσώπους του τύπου, η Volvo Saracakis παρουσιάζει για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX30, το οποίο θα είναι διαθέσιμο με πισωκίνητες εκδόσεις 272 PS όσο και με τετρακίνητες 428 PS. Όσο για τις τιμές του, πατήστε ΕΔΩ.

Το νέο Volvo EX30
Το νέο Volvo EX30

Η πλήρως εξηλεκτρισμένη γκάμα των αυτοκινήτων πόλης της FIAT βρίσκεται στο Κλειστό Γήπεδο Π. Φαλήρου. Το αμιγώς ηλεκτρικό 500e και τα ήπια υβριδικά 500 Hybrid και Panda Hybrid περιμένουν τους επισκέπτες για να τα γνωρίσουν ακόμα καλύτερα από κοντά.

Το FIAT Panda Hybrid
Το FIAT Panda Hybrid
To FIAT 500e
To FIAT 500e

Παρούσα στην έκθεση και η SIXT, μέλος του Ομίλου Μοτοδυναμική. Στο περίπτερό της, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις υπηρεσίες της (SIXT Rent a Car, SIXT Plus, SIXT Leasing), αλλά και να δείτε από κοντά μερικά από τα ολοκαίνουρια μοντέλα του στόλου της: Τη νέαPorsche Cayenne, το BYD Atto 3, το ηλεκτρικό Audi Q4 e-tron και τα αμιγώς ηλεκτρικά NEO's Dual Battery της Yamaha.

Το BYD Atto 3
Το BYD Atto 3
Η νέα Porsche Cayenne στο περίπτερο της Sixt
Η νέα Porsche Cayenne στο περίπτερο της Sixt

Εκτός από τις προαναφερθείσες εταιρείες, οι επισκέπτες μπορούν να δουν από κοντά και μοντέλα των Hyundai, Tesla, Nissan και Trident Cars (Maserati), ενώ το παρών δίνουν και οι AVIS και FlexCar.

Μοντέλα των Mercedes, Citroen και Peugeot στο περίπτερο της FlexCar
Μοντέλα των Mercedes, Citroen και Peugeot στο περίπτερο της FlexCar
To περίπτερο της AVIS
To περίπτερο της AVIS