Όταν η Peugeot χρησιμοποιούσε Game Boy για τους διαγνωστικούς ελέγχους (videos)


Δείτε πώς η φορητή κονσόλα της Nintendo έκανε το... μεγάλο άλμα στο χώρο του tuning.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: The Retro Future YouTube
  • 21/12/2023

Η Nintendo κατασκεύασε περισσότερο από 200 εκατ. μονάδες του Game Boy, καθιστώντας το μία από τις πιο δημοφιλείς κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών παγκοσμίως. Εκτός από παιχνίδια, όμως, τα Game Boy χρησίμευαν και στους διαγνωστικούς ελέγχους των μοτοσυκλετών της Aprilia, της Peugeot και της Suzuki στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Το σύστημα ήταν σχετικά απλό, όμως εξαιρετικά έξυπνο. Ο εξοπλισμός που απαιτούνταν ήταν ένα Game Boy Color ή Game Boy Advance και μια κάρτα (σαν εκείνες των παιχνιδιών) που ήταν συνδεδεμένη με μερικά καλώδια. Ένα εξ αυτών κατέληγε στον εγκέφαλο του κινητήρα και το άλλο στο σύστημα των φρένων.

Έτσι, το αγαπημένο όλων, Game Boy, μπορούσε να μετατραπεί πανεύκολα σε έναν υπολογιστή για διαγνωστικούς ελέγχους, δίνοντας πρόσβαση σε στοιχεία όπως την ταχύτητα του κινητήρα, το γκάζι και το φρένο και θερμοκρασίες, ενώ μπορούσε επίσης να εντοπίσει τυχόν σφάλματα του κινητήρα και να τα επιδιορθώσει.

Εκτός αυτού, οι μηχανικοί μπορούσαν να αναβαθμίσουν τον εγκέφαλο της μοτοσυκλέτας, και μιλάμε για ένα εύρος ισχύος από «συμβατικά» μέχρι κι αγωνιστικά επίπεδα.

Η Orbital ήταν εκείνη που εξέλιξε αυτές τις κάρτες, προσφέροντας μάλιστα και online αναβαθμίσεις, που μπορούσε κανείς να μεταφορτώσει στο Game Boy του, συνδέοντάς το σε έναν υπολογιστή. Μια πανέξυπνη ιδέα, που έκανε το tuning προσβάσιμο σε όλους, αν σκεφτούμε ότι το Game Boy ήταν ένα ευρέως διαδεδομένο προϊόν στο οποίο μπορούσε να έχει πρόσβαση ο καθένας.

Όσο για την τιμή των καρτών, χρήστης του Reddit πούλησε πριν περίπου ένα χρόνο τη δική του, συμβατή με μοτοσυκλέτες της Peugeot, για 3.000 δολάρια. Παλαιότερα, μια κασετίνα όπως αυτές που εμφανίζονται στο video του The Retro Future, κόστιζε έως και 400 δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τέρμα τα γκάζια στο νέο GTA VI! Τα αυτοκίνητα που θα δούμε στη Vice City (trailer)

Παίξαμε το πρώτο επίσημο videogame για το WRC από την EA – Oι εντυπώσεις μας

Παίξαμε πρώτοι το νέο Forza Motorsport - Ολοκληρωμένη εμπειρία με σαφή μειονεκτήματα (video)