Παίξαμε πρώτοι το νέο Forza Motorsport - Ολοκληρωμένη εμπειρία με σαφή μειονεκτήματα (video)


Το 8ο κατά σειρά Forza Motorsport, το πρώτο στις νέες κονσόλες Xbox Series X/S, έχει πολλά θετικά στοιχεία και δείχνει να βελτιώνεται σε όλους τους τομείς, ωστόσο υπάρχουν κάποια τρανταχτά μειονεκτήματα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: XBOX
  • 4/10/2023

Με πλούσιο περιεχόμενο

Το 8ο παιχνίδι στη σειρά των Forza Motorsport κυκλοφορεί με 500 αυτοκίνητα και 20 πίστες

Στα αυτοκίνητα θα βρει κανείς -ως αναμενόταν- μία πλειάδα επιλογών από όλες τις εποχές και όλες τις κατηγορίες. Επιβατικά και αγωνιστικά, από το 1950 ως το 2023, από Αμερική, Ευρώπη, Ασία, θα καλύψουν όλες τις ανάγκες των παικτών.

Σε επίπεδο διαδρομών, υπάρχουν κλασικές πίστες όπως το Silverstone, το Nurburgring και το Kyalami, αλλά και επιστροφή εικονικών σιρκουί που μόνο στο παιχνίδι υπάρχουν, όπως είναι το Maple Valley και το Hakone.

Παλιό, καλό Forza

Το νέο Forza Motorsport δεν αλλάζει ριζικά τη συνταγή των παιχνιδιών της σειράς, ιδίως αυτή που (μάλλον) τελειοποιήθηκε με το Motorsport 7 πριν από 6 χρόνια. Παραμένει σε αυτή την ιδιαίτερη, αλλά όλο και πιο γεμάτη κατηγορία των ‘simcades’, που συνδυάζουν -άλλοτε αρμονικά κι άλλοτε άγαρμπα- την προσομοίωση και την πιο απλουστευμένη οδηγική εμπειρία.

Στην περίπτωση του εν λόγω τίτλου, πρόκειται για ένα καλό παράδειγμα simcade. Η αίσθηση στο γκάζι και στο φρένο είναι ρεαλιστική, αν και χρειάζεται σημαντική παραμετροποίηση στα deadzones ιδίως στο φρένο για τη σωστή πέδηση χωρίς μπλοκάρισμα ή υπέρ το δέον παρέμβαση του ABS, ενώ και οι αλλαγές κατεύθυνσης είναι πιστές στην αντίδραση που θα είχε το εκάστοτε αυτοκίνητο στην πραγματικότητα - πιο απλά, αλλιώς στρίβει ένα Honda Civic Type R, αλλιώς μία Porsche 911 GT3 RS. Και αυτό είναι το λογικό.

Σε αυτόν τον τομέα, έχει γίνει σημαντική δουλειά και στις αναρτήσεις, που προσφέρουν μία σημαντικά πιο φυσική εμπειρία, ειδικά στις απότομες αλλαγές πορείας, στις στροφές με κάμπερ και στα kerbs, όπου αγγίζει τα όρια του simulator. 

Επιπλέον, το στοιχείο του arcade εκφράζεται σημαντικά στο κομμάτι των ‘segments’, μικρών υπό-sectors σε κάθε πίστα, που αν ο οδηγός τα περάσει με επαρκή ταχύτητα και καθαρές γραμμές, παίρνει CP, που είναι μία μορφή χρήματος με την εξαργύρωση του οποίου ο χρήστης μπορεί να αναβαθμίσει λίγο-λίγο το αυτοκίνητό του.

Σε ό,τι αφορά την AI, η πραγματικότητα είναι πως οι developers έχουν κάνει αρκετά επιθετική τη συμπεριφορά της, ειδικά στις εκκινήσεις και στις στροφές, καθιστώντας τις συγκρούσεις σχεδόν αναπόφευκτες. Επιπλέον, το slider που ρυθμίζει τη δυσκολία και την ταχύτητά της σε σχέση με τον παίκτη δεν είναι αρκετά ακριβές, καθώς φτάνει ως το 8, αλλά το 5 είναι αργό, το 6 ξαφνικά γίνεται… Max Verstappen. Χρειάζεται βελτίωση κι εκεί, κι ευελπιστούμε να διορθωθεί με μεταγενέστερο update.

Συνολικά, η εμπειρία οδήγησης είναι βελτιωμένη, αν και κρατά τα στοιχεία των παιχνιδιών της Turn 10, ενώ παράλληλα αποτελεί πρόκληση ιδίως στη διαδικασία να εξάγει κανείς χρόνο ή να κάνει ένα προσπέρασμα, όπου το λάθος -πλέον- μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολα.

Ήχος κι εικόνα (σχεδόν) στην εντέλεια

Ένα εξίσου σημαντικό στοιχείο των racing games, που παίζουν μεγάλο ρόλο στην εμπειρία για τον παίκτη, είναι ο ήχος κι η εικόνα τους.

Ξεκινώντας με το δεύτερο, η ομάδα της Turn 10 έχει κάνει σημαντικές βελτιώσεις στην πιστότητα του ήχου του κινητήρα, των ελαστικών, των συγκρούσεων, ακόμα και των kerbs, όταν περνά το αυτοκίνητο πάνω από αυτά, ειδικά με μεγάλες ταχύτητες. 

Σε ό,τι αφορά την εικόνα, όπως συμβαίνει και σε άλλους τίτλους, έτσι και στην περίπτωση του Forza Motorsport, δίνεται η επιλογή για περισσότερα FPS (60 το μέγιστο) ή καλύτερη ποιότητα εικόνας (στα 2160p στο Xbox Series X και στα 1440p στο Series S), αλλά στα 30 FPS. 

Οι developers μιλούν για real time ray tracing και φωτορεαλιστικά γραφικά, αλλά θεωρούμε πως η δουλειά που έχει γίνει, ακόμα και στο ‘quality mode’, είναι κατώτερη των περιστάσεων. Υπάρχουν πολύ πιο όμορφα οπτικά racing games, και υπάρχουν στιγμές που η πιστότητα των χρωμάτων, αλλά κι η απόδοση των αυτοκινήτων, του περιβάλλοντος είναι σαφώς χαμηλότερες των προσδοκιών για τίτλο της τρέχουσας γενιάς. Θυμίζει αρκετά το Forza Motorsport 7, αν κι είναι σίγουρα βελτιωμένο κατά σημεία.

Ανανεωμένη καριέρα

Ευτυχώς για όλους, το νέο Forza Motorsport δε λησμονεί σε καμία περίπτωση το career mode, δηλαδή την εμπειρία offline, σε πείσμα αρκετών άλλων τίτλων που εστιάζουν περισσότερο στο τι κάνεις με άλλους, παρά στο πώς χτίζεις μία καριέρα για τον εαυτό σου.

Το λεγόμενο ‘Builders Cup’ είναι μία σειρά από διοργανώσεις με διάφορα αυτοκίνητα, από όλες τις εποχές και από όλες τις κατηγορίες, που βασίζεται τόσο στην πρόοδο του παίκτη από πίστα σε πίστα κι από πρωτάθλημα σε πρωτάθλημα, όσο και στην ικανότητά του να αναβαθμίζει και να βελτιώνει συνεχώς το αυτοκίνητό του.

Με δεδομένο ότι ο τίτλος διαθέτει 20 πίστες στην κυκλοφορία του (θα προστεθούν κι άλλες μέσα στους επόμενους μήνες, με updates), κάθε αγώνας γίνεται σε διαφορετικές χαράξεις, ειδικά σε πίστες όπως το Silverstone ή το Nurburgring που έχουν αρκετές παραλλαγές.

Οφείλουμε να ομολογήσουμε πως είναι ιδιαίτερο να επιλέγεις την θέση που θα εκκινήσεις κι όχι να κάνεις κατατακτήριες όπως θα ήταν και το πιο ρεαλιστικό. Η λογική του game είναι πως, ανάλογα την θέση εκκίνησης, αλλάζει και το ποσό που θα λάβει ο παίκτης εφόσον τερματίσει στο βάθρο. Αλλά, αν είναι πραγματικά καλός θα ξεκινήσει πίσω, θα κερδίσει και θα πάρει τα credits, αν υστερεί θα ξεκινήσει μπροστά, και θα κερδίσει και πάλι. Το πιο αξιοκρατικό σύστημα θα ήταν ένα qualifying session.

Το (προαιρετικά) αυτοματοποιημένο σύστημα αναβάθμισης αυτοκινήτων, αντιθέτως, είναι ένα καλοδεχούμενο feature, με σημαντικά οφέλη για τον αμύητο παίκτη, μέχρι να δει πώς λειτουργούν οι αναβαθμίσεις κι αρχίσει να παίρνει αυτές τις αποφάσεις μόνος του. 

Νέα προσέγγιση στο online mode

Στην εποχή που το multiplayer είναι υψίστης σημασίας για κάθε τίτλο, ειδικά στην κατηγορία των racing games, το Forza Motorsport έπρεπε να μπει στον... σωστό δρόμο και να κάνει αλλαγές σε αυτόν τον τομέα του gameplay.

Καταρχάς, για να μπορέσει να τρέξει ο παίκτης μαζί με άλλους, θα πρέπει να περάσει τρία κατατακτήρια events που θα ξεκλειδώσουν όλους τους άλλους αγώνες. Εκεί είναι που καθορίζεται για πρώτη φορά και το Skill Rating και το Safety Rating, δηλαδή η βαθμολογία του παίκτη για τις ικανότητές του και την ασφάλεια με την οποία αγωνίζεται.

Έπειτα, κάθε αγώνας στο multiplayer χωρίζεται σε δοκιμές, κατατακτήριες και τον κυρίως αγώνα, όπως συμβαίνει και στο career mode.

Ισχύουν και οι Forza Race Regulations, που αν ο οδηγός έχει έξοδο ή σύγκρουση με άλλο οδηγό, ενδεχομένως να τιμωρηθεί από το παιχνίδι την ίδια στιγμή.

Αυτό ενισχύει την καθαρή οδήγηση σε δυνατά lobbies, και προωθεί την καθαρή οδήγηση στα πιο αδύναμα, δίνοντας κίνητρο σε όλους να βελτιωθούν και τιμωρώντας εκείνους που βρίσκονται εκεί με μόνο στόχο να προκαλέσουν χάος.

Συνολικά, το Forza Motorsport καταφέρνει να γίνει ένας ολοκληρωμένος τίτλος, μία μεστή πρόταση στον χώρο των racing games, όχι μόνο σε όσους διαθέτει Xbox, αλλά και εκείνους με τα PC, προσφέροντας μία διασκεδαστική και κατά σημεία ρεαλιστική εμπειρία.