Ράλλυ Μόντε Κάρλο - 3η Μέρα: Μπροστά ο Neuville, τεράστια μάχη με τον Ogier


Ο Sebastien Ogier πέρασε στην πρωτοπορία του Ράλλυ Μόντε Κάρλο, όμως ο Thierry Neuville απάντησε και η μάχη τους για τη νίκη «παίρνει φωτιά» ενόψει της Κυριακής.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Hyundai Motorsport GmbH / Fabien Dufour, Tom BANKS Photography/Toyota
  • 27/1/2024

Η άγρια ομορφιά των ράλλυ φάνηκε σε όλο της το μεγαλείο κατά την τρίτη μέρα του Ράλλυ Μόντε Κάρλο.

Στο πρωινό σκέλος, ο Elfyn Evans έχασε τα ηνία του αγώνα από τον Thierry Neuville, αλλά ήρθε το απόγευμα να αλλάξει ακόμα περισσότερο το σκηνικό.

Ο Βέλγος άρχισε να κινείται ταχύτερα από τον Ουαλό με σταθερό ρυθμό (που παρά το πρόβλημα με την υβριδική μονάδα, εκείνος ήταν βέβαιος πως δεν ευθυνόταν αυτό για την αγωνιστική πτώση), όμως δεν είχε «λογαριάσει» τον Sebastien Ogier, που ένιωσε πολύ πιο άνετα με τις σημειώσεις του Vincent Landais και άρχισε να κερδίζει σημαντικά έναντι των ανταγωνιστών του.

Ο εννέα φορές νικητής του αγώνα πίεσε και πέρασε πρώτος με το τέλος της SS13, όμως έχασε ξανά την θέση στην SS14, με τον Neuville να βγάζει άσσο από το μανίκι του για να πάρει (προσωρινά) τους 18 βαθμούς.

Στην 4η θέση συνεχίζει να βρίσκεται, χωρίς να απειλεί αλλά και να απειλείται, ο Ott Tanak. Ο ρυθμός του ήταν πολύ μακριά από εκείνον του ανταγωνισμού καθώς έχει ξανά ζήτημα με τον κινητήρα του i20 N Rally1, ενώ κι όταν αυτό λύθηκε, δεν ήταν σε θέση να πιάσει τους τρεις πρώτους.

Ο Gregoire Munster αποτέλεσε την πρώτη εγκατάλειψη της χρονιάς, όταν στην SS12 γλίστρησε σε μία κλειστή αριστερή στροφή και κόλλησε στις μπαριέρες στην εξωτερική. Ο Λουξεμβουργιανός προσπάθησε να βγει από το χαντάκι, όμως δεν τα κατάφερε, και μόνο από τύχη δεν ακυρώθηκε η ειδική διαδρομή. Ήταν άδοξο το τέλος της σημερινής του προσπάθειας, που τον είδε να σημειώνει τον 3ο καλύτερο χρόνο στην SS9.

Συνέπεια αυτής της εγκατάλειψης ήταν να περάσει ο Andreas Mikkelsen ξανά 6ος. Ο Νορβηγός είχε έξοδο στην εναρκτήρια διαδρομή της μέρας, με αποτέλεσμα ο Λουξεμβουργιανός οδηγός να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία, την οποία όμως «πέταξε» αργότερα.

Τέλος, ο Takamoto Katsuta κατάφερε να αναρριχηθεί στην 7η θέση μετά το λάθος του χθες που τον άφησε ως και 15ο.

Αναλυτικά η κατάταξη με το πέρας της SS14:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Thierry Neuville2:37:58.6
2Sebastien Ogier3.3
3Elfyn Evans34.9
4Ott Tanak1:46.9
5Adrien Fourmaux2:54.0
6Andreas Mikkelsen4:21.2
7Takamoto Katsuta7:34.0

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επιτέλους ξεκινάμε! Preview και πρόγραμμα Ράλλυ Μόντε Κάρλο

Αντίθετος με το νέο σύστημα βαθμολόγησης ο Ogier: «Δε βγάζει νόημα»