BMW Σειρά 2 Coupe: Επίσημη αποκάλυψη


Πίσω κίνηση και πιο διακριτικός σχεδιασμός για τη νέα γενιά της BMW Σειράς 2 Coupe που αποκάλυψε πλήρως η γερμανική εταιρεία. Ποιά νέα στοιχεία φέρνει.

  • 7/7/2021

Μόλις χθες είδαμε την πρώτη επίσημη φωτογραφία της νέας Σειράς 2 Coupe στο λογαριασμό της γερμανικής εταιρείας στα social media και χωρίς να περάσουν 24 ώρες η BMW αποκάλυψε επίσημα πλήρως τη δεύτερη γενιά του κουπέ μοντέλου της.

H BMW δεν απογοήτευσε τους οπαδούς της και διατήρησε την πίσω κίνηση, ενώ ταυτόχρονα απέφυγε τις σχεδιαστικές ακρότητες και τολμηρές επιλογές, όπως η μεγάλη φαρδιά μάσκα της Σειράς 4. Και πάλι όμως, έχει υιοθετήσει πολλά σχεδιαστικά στοιχεία στο μικρότερο της κουπέ που το κάνουν να δείχνει πολύ δυναμικό, χωρίς να φαίνεται κραυγαλέο.

Ξεχωρίζει η νέα εμφάνιση για την εμπρός μάσκα, με τη γρίλια να είναι αρκετά πιο μικρή από τις τελευταίες BMW στα πρότυπα της τωρινής Σειράς 2, και τα φώτα να ακολουθούν αυτό τον μινιμαλιστικό σχεδιασμό, χωρίς να είναι ιδιαίτερα μακριά και να ακουμπάνε τη γρίλια. Υπάρχουν κάθετα ενεργά πτερύγια στη μάσκα, τονισμένα φτερά στο πίσω μέρος και πολύ compact πίσω φώτα τεχνολογίας LED.  

Η μηχανολογική «έκπληξη» θα λέγαμε ότι είναι το σασί του αυτοκινήτου, καθώς το δανείζεται από τη μεγαλύτερη Σειρά 4. Γνωρίζαμε εδώ και καιρό ότι η γερμανική εταιρεία θα μείνει πιστή στην πίσω κίνηση για το μικρότερο κουπέ της, άρα αυτό απέκλειε τη χρήση της προσθιοκίνητης πλατφόρμας της Σειράς 1.

Το μήκος του αμαξώματος έχει αυξηθεί κατά 105 χιλιοστά και φτάνει συνολικά τα 4,547 μέτρα, ενώ αυξημένο είναι και το πλάτος κατά 64 χιλιοστά και ταυτόχρονα η μείωση του ύψους κατά 28 χιλιοστά δημιουργεί μία πιο έντονη σπορ αύρα. Επιπλέον, έχει αυξηθεί και το μεταξόνιο κατά 51 χιλιοστά από το προηγούμενο μοντέλο και η BMW κάνει λόγο για περισσότερο χώρο στις πίσω θέσεις.

Οι επίσημες φωτογραφίες που δημοσίευσε η φίρμα από το Μόναχο δείχνουν και την κορυφαία προς το παρόν έκδοση M240i (με το μωβ χρώμα), αφού θα υπάρξει και η Μ2, με τον 3λιτρο εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα των 374 ίππων με την κίνηση εδώ να μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω τετρακίνησης xDrive με στάνταρ το M Sport διαφορικό στον πίσω άξονα και M Sport ανάρτηση. Το 0-100 χλμ./ώρα στην M240i διαρκεί μόλις 4,3 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να είναι στα 250 χλμ./ώρα.

Παράλληλα διαθέσιμες από την αρχή θα είναι και οι εκδόσεις 220i με τον 2λιτρο 4κύλινδρο κινητήρα βενζίνης της BMW με 184 ίππους, αλλά και η 220d που εξοπλίζεται με 2λιτρο diesel με 48V ήπιο υβριδικό σύστημα και απόδοση 190 ίππων. Η επίσης 2λιτρη 4κύλινδρη 230i με 245 ίππους θα ακολουθήσει αργότερα και συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2022. Όλες οι εκδόσεις έχουν ως στάνταρ το αυτόματο κιβώτιο Steptronic 8 σχέσεων.

Στο εσωτερικό βλέπουμε την νέα διάταξη του ταμπλό με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και την μεγάλη οθόνη αφής διαστάσεων 8,8 και 5,1 ιντσών να ανήκουν στον στάνταρ εξοπλισμό, ενώ προαιρετικά διατίθεται και πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων με πάνελ 12,3 ιντσών.

Η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας BMW Σειράς 2 Coupe θα γίνει αυτό το μήνα στο Goodwood Festival of Speed με το εμπορικό λανσάρισμα του μοντέλου να ξεκινά στις αρχές του 2022.