100.000 παραγγελίες για το νέο Opel Insignia


Υψηλή ζήτηση για το νέο Insignia από το περασμένο φθινόπωρο που λανσαρίστηκε.

  • 3/6/2014

Από το περασμένο φθινόπωρο που γιόρτασε πρεμιέρα και λανσάρισμα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, η Opel έχει ήδη λάβει 100.000 παραγγελίες για τη νέα γενιά του Insignia.

Τους πρώτους τέσσερις μήνες της φετινής χρονιάς, ήταν Νο 1 στην κατηγορία του σε Μ. Βρετανία, Ισπανία και Ολλανδία.  Και σε πολλές ακόμα αγορές, όπως Βέλγιο, Ιταλία, Αυστρία, Ελβετία και Νορβηγία, το ανανεωμένο μοντέλο της Opel αναδείχτηκε Νο2 επιλογή πελατών. Στη Γερμανία, επίσης κατέχει τη δεύτερη θέση στην κατηγορία του μεταξύ των κατασκευαστών μαζικής παραγωγής – με εντυπωσιακό ρυθμό αύξησης 46% συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρσι.

«Στους λίγους μήνες από τότε που λανσαρίστηκε, 100.000 αγοραστές έχουν ήδη παραγγείλει το νέο Opel Insignia – αυτό δείχνει ότι η νέα, ακόμα πιο σύγχρονη και κομψή ναυαρχίδα μας γοητεύει την καρδιά και το μυαλό των πελατών μας» δήλωσε με ενθουσιασμό ο Peter Christian Kuspert, Μέλος Δ.Σ. της Opel και Αντιπρόεδρος Πωλήσεων και Aftersales της GME, σχολιάζοντας την επιτυχία του μεσαίου μοντέλου της Opel.

Η νέα γκάμα του Opel Insignia διατίθεται με τρεις διαφορετικούς τύπους καυσίμου: βενζίνη, diesel και υγραέριο (Liquefied Petroleum Gas - LPG). Το εύρος ισχύος των εργοστασιακών κινητήριων μονάδων είναι από 88kW/120hp έως 239kW/325hp για το κορυφαίο σπορ OPC. Το Insignia 2.0 CDTI είναι πρωταθλητής της γκάμας σε επίπεδο οικονομίας και περιβαλλοντικών επιδόσεων. Με έναν προηγμένο 2.0 turbo diesel, εκπέμπει μόλις 99 g CO2/ km. Αυτό σημαίνει ότι τετράθυρα και πεντάθυρα μοντέλα με εξατάχυτα μηχανικά κιβώτια καταναλώνουν μόλις 3,7 lit καυσίμου / 100 km στο μικτό κύκλο.

Η πρώτη γενιά Opel Insignia πούλησε πάνω από 600.000 μονάδες από τα τέλη του 2008 που λανσαρίστηκε, έχοντας συγκεντρώσει περισσότερα από 50 εθνικά και διεθνή βραβεία. Η νέα έκδοση της ναυαρχίδας της Opel συνεχίζει την παράδοση στις διακρίσεις. Μόνο στα φετινά PlusX Awards, τα Insignia Country Tourer και Insignia OPC απέσπασαν από τρεις διακρίσεις ποιότητας το καθένα.

Στην Ελλάδα, το νέο Insignia με βενζινοκινητήρα 1.4 turbo 103kW/140hp, Start/Stop και χαμηλής τριβής εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, διατίθεται στη βασική έκδοση από την τιμή των 20.250 Ευρώ (συμπερ. ΦΠΑ).