img

Η BMW 2002 Turbo άνοιξε τον «δρόμο» της υπερπλήρωσης

Το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής της BMW με turbo κινητήρα κυκλοφόρησε το 1974 σε μόλις 1.672 οχήματα και αυτές τις μέρες ένα από αυτά συγκεντρώνει τα φώτα σε δημοπρασία στις ΗΠΑ. 30/11

ΤΟ ΠΡΟΣΙΤΟ SPORTSCAR ΑΠΟ ΤΗΝ SANT’AGATA

Η Lamborghini Jalpa έγινε 40 ετών

H Lamborghini παρουσίασε το 1981 την Jalpa, ένα προσιτότερο και πιο συμβατικής σχεδίασης νέο sportscar μοντέλο της, η οποία είχε V8 κινητήρα που απέδιδε 259 PS και η τελική ταχύτητά της έφτανε 249 km/h.

18/11

Opel Frontera, o προάγγελος του Granland – 30 χρόνια πριν!

Στην έκθεση της Γενεύης το 1991 η γερμανική φίρμα παρουσίασε ένα καθαρόαιμο off-road, συμπαραγωγή με την Isuzu.

15/11

Η επανάσταση του hatchback από τη Renault: από το 4L στο Arkana

'Θέλω να βλέπω χώρο φόρτωσης' ήταν η φράση που χρησιμοποιούσε ο Pierre Dreyfus, CEO της Renault από το 1955 έως το 1975, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των ομάδων που ήταν υπεύθυνες για το σχεδιασμό του Renault 4.

6/11
ΕΛΒΟ ALETIS: ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΡΙΝ 20 ΧΡΟΝΙΑ

ΕΛΒΟ ALETIS: Το Ελληνικό αυτοκίνητο που οδηγήσαμε πριν από 20 χρόνια

Έχουν περάσει 20 χρόνια ακριβώς από την ημέρα που οδηγήσαμε στη Γερμανία το δημιούργημα του Δρ Δημήτρη Βαρτζιώτη και που αν και εξαιρετικό σε κάθε του πτυχή τελικά δεν κατάφερε να μπει ποτέ σε διαδικασία παραγωγής.

3/11
ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

Έρευνα: H λανθάνουσα εξέλιξη της αυτοκίνησης στην Ελλάδα (Μέρος Α΄)

Μετά το φιάσκο με την παρουσίαση του Chaos, ανατρέχουμε στο παρελθόν και ψηλαφούμε τα πρώτα βήματα της αυτοκίνησης στην Ελλάδα, μέσα από ιστορικά στοιχεία, εικόνες της εποχής και μαρτυρίες.

3/11

Έρευνα: Η λανθάνουσα εξέλιξη της αυτοκίνησης στην Ελλάδα (Μέρος Β')

Η ελληνική αυτοκίνηση από τις απαρχές τις, λίγο πριν τα επεισόδια του 20ού αιώνα μέχρι τις μέρες μας μέχρι σήμερα, αναπτύχθηκε με βήμα μετέωρο. Σήμερα ασχολούμαστε με την ανάπτυξη της εμπορίας αυτοκινήτου θέτοντας κάποιες κατευθύνσεις για τη συζήτηση, η οποία, εννοείται, είναι ανοιχτή.

3/11

Έρευνα: Η λανθάνουσα εξέλιξη της αυτοκίνησης στην Ελλάδα (Μέρος Γ΄)

Η δεξίωση της αυτοκίνηση στη χώρα μας συνδέεται άρρηκτα με την ανάπτυξη του δικτύου των αντιπροσώπων και των ομόλογων υποδομών. Ο τομέας γνώρισε εντυπωσιακή ανάπτυξη κατά τον Μεσοπόλεμο. Η μελέτη των τάσεων και πρακτικών του χώρου, άρρηκτα συνυφασμένη με τη μελέτη της κοινωνικής και οικονομικής ιστορίας, μάς επιτρέπει σε εποχή 'μετέωρου μοντερνισμού' να καταλάβουμε πώς το αυτοκίνητο εγκαταστάθηκε αναπαυτικά στο συλλογικό φαντασιακό. Αναφερθήκαμε ήδη στις περιπτώσεις Κοντέλλη και Κορτέση ως ενδεικτικά παραδείγματα. Ρίχνουμε τώρα μια ματιά στη Θεσσαλονίκη, στον Πειραιά, αλλά και στη... Σαμαρίνα.

3/11
ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Έρευνα: Η λανθάνουσα εξέλιξη της αυτοκίνησης στην Ελλάδα (Μέρος Δ)

Η ανάπτυξη της αμαξοποιίας παρακολουθεί την αντίστοιχη της αυτοκίνησης και συντονίζεται με αυτήν. Παρά τη σχετική τεχνογνωσία, όμως, δεν αξιοποιείται στην κατεύθυνση δημιουργίας εργοστασίου αυτοκινήτων πριν τον πόλεμο, λόγω κόστους λειτουργίας, εξαιτίας του γεγονότος ότι οι πρώτες ύλες εισήγοντο στη συντριπτική τους πλειοψηφία, ενώ απουσίαζε και η σχετική κυβερνητική πρόκριση υπέρ της βαριάς βιομηχανίας.

3/11
ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Έρευνα: Η λανθάνουσα εξέλιξη της αυτοκίνησης στην Ελλάδα (Μέρος Ε΄)

Παρακολουθούμε σήμερα την εκπαίδευση των τεχνιτών αυτοκινήτου στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου. Προνομιακό πεδίο για τη δημιουργία τεχνιτών φαίνεται να είναι οι πολεμικές επιχειρήσεις του Ελληνικού Στρατού, στο πλάισιο των οποίων το αυτοκίνητο έχει αποκτήσει, ήδη από τους Βαλκανικούς πολέμους, ρόλο πρωταγωνιστικό.

3/11
ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Έρευνα: Η λανθάνουσα εξέλιξη της αυτοκίνησης στην Ελλάδα (Μέρος Ζ')

Το πλέον φιλόδοξο τεχνικό έργο του Μεσοπολέμου στην Ελλάδα, αυτό της χάραξης και κατασκευής εθνικού οδικού δικτύου, απεδείχθη μια ευτοπία που εξελίχτηκε σε ουτοπία.

3/11
ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Έρευνα: Η λανθάνουσα εξέλιξη της αυτοκίνησης στην Ελλάδα (Μέρος ΣΤ')

Οι πρώτοι οδηγοί αυτοκινήτου στην Ελλάδα ήταν οι 'σωφέρ' της βασιλικής οικογένειας ή μεγαλοαστών και ήταν και μηχανικοί. Αποκεί και ύστερα, η διεξαγωγή των Βαλκανικών πολέμων και η Μικρασιατική εμπλοκή συνέβαλαν αποφασιστικά στη διάδοση της κουλτούρας της αυτοκίνησης και της σχετικής τεχνογνωσίας. Στον στρατό εκπαιδεύτηκαν οι περισσότεροι από τους μετέπειτα κατόχους άδειας οδήγησης στην Ελλάδα κατά τον Μεσοπόλεμο.

3/11

Flash Back: O θρυλικός κινητήρας της Honda B16 και το θαυματουργό VTEC

Πώς ο συγκεκριμένος κινητήρας έφερε στην αυτοκίνηση το επαναστατικό VTEC, δηλαδή το σύστημα μεταβλητού χρονισμού και ηλεκτρονικού ελέγχου ανύψωσης βαλβίδων.

29/10

Χρόνια πολλά κύριε Bangle!

Ο διάσημος κύριος Chris Bangle μόλις έκλεισε τα 65 του χρόνια. Πρόκειται για το σχεδιαστή αυτοκινήτων όπως Fiat Coupe, Alfa Romeo 145 , BMW 7 Series και τόσων άλλων!

21/10

Tα 5 απίστευτα concept cars που σχεδίασε ο Chris Bangle

Flashback στις κορυφαίες στιγμές ενός designer που του άρεσε πάντα να σκέφτεται "out of the box" και να φέρνει στο σήμερα το… μεθαύριο της αυτοκίνησης.

20/10

Οι 10 απαράβατοι κανόνες οδήγησης ενός Vintage αυτοκινήτου που πρέπει να θυμάσαι

Θέλετε να αγοράσετε ή έχετε ένα κλασικό αυτοκίνητο; Ετοιμαστείτε να ζήσετε με αυτούς τους Nόμους.

16/10

Ο άνθρωπος που κέρδισε τον Senna και δεν τον έχεις ακούσει ποτέ

Αυτός είναι ο Terry Fullerton, που κέρδισε τον Ayrton Senna, τον έκανε έξαλλο, αλλά ήταν και ο -κατά τον ίδιο τον Βραζιλιάνο- αγαπημένος του αντίπαλος.

17/10
ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ

Ποια ιστορία κρύβει αυτή η Maserati 450S;

Ένα τιμόνι από τη Maserati 250F του 1957 με την οποία έτρεξε ο Juan-Manuel Fangio και η επιθυμία να τιμήσει τη μνήμη του πατέρα του, έκαναν τον Paul Martin να δημιουργήσει από την αρχή αυτό το ξεχωριστό αυτοκίνητο.

15/11
ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Δακτύλιος στην Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία πίσω από τα "Μονά- Ζυγά"

Αναζητούμε τις ιστορικές ρίζες της εκ περιτροπής κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στο κέντρο της Αθήνας, γυρνώντας πίσω τον χρόνο στην εποχή του μεσοπολέμου.

10/10

Formula 1: Ξεχωριστά «one off» liveries που έμειναν στην ιστορία

Κακά τα ψέματα. Η Formula 1 είναι ένα σπορ, το οποίο τα τελευταία (πολλά) χρόνια δίνει προτεραιότητα στο χρήμα έναντι της φαντασίας. Κι έτσι πολλές φορές τα χρώματα των μονοθεσίων δεν είναι αποτέλεσμα της φαντασίας των σχεδιαστών, αλλά της επιθυμία του εκάστοτε τμήματος μάρκετινγκ.

7/10

Πωλείται η Porsche 911 RSR του Pablo Escobar!

Η σπανιότατη Porsche 911 Carrera 3.0 RSR IROC του 1974 που ανήκε στον Pablo Escobar και έχει οδηγήσει ο Emerson Fittipaldi είναι προς πώληση σε δημοπρασία με τις προσφορές να αγγίζουν το 1 εκατομύριο δολάρια.

6/10

Alfa Romeo Giulietta SZ: Σμιλεύοντας τον άνεμο

Τα 111 χρόνια πορείας της Alfa Romeo είναι γεμάτα από ένδοξες ιστορίες στους αγώνες, στην καινοτομία, τη δημιουργία μοναδικών μοντέλων και το πάθος για την αυτοκίνηση.

5/10

Flash-Back: Πέντε οδηγοί που έχασαν την ευκαιρία για την πρώτη τους νίκη στην F1

Όσο συναρπαστικό είναι το πρωτάθλημα της Formula 1, άλλο τόσο απρόβλεπτα εξελίσσεται. Κάνουμε ανασκόπηση και θυμόμαστε περιπτώσεις οδηγών που για κάποιο λόγο απώλεσαν την πρώτη θέση στο βάθρο.

28/10

James Bond: Η χαμένη Aston Martin DB5 της ταινίας Goldfinger βρέθηκε μετά από 24 χρόνια

Η μοναδική Aston Martin DB5 που χρησιμοποιήθηκε για την ταινία του διάσημου πράκτορα 007, Goldfinger, είχε κλαπεί το 1997 και τώρα φέρεται να έχει εντοπιστεί στη Μέση Ανατολή. Πως εξαφανίστηκε ένα από τα πιο διάσημα και ακριβά αυτοκίνητα στον κόσμο.

1/10

H εκπληκτική ανακατασκευασμένη Ferrari 250 California!

Η 250 SWB της GTO Engineering έχει σαν βάση της τη Ferrari 250 California και θα σας κοστίσει 14 εκατομμύρια δολάρια λιγότερο από την… πραγματική.

2/10
ΑΠΑΡΑΜΙΛΛΗ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ

Δέκα άγνωστες λεπτομέρειες για την εμβληματική Mercedes-Benz 600 «Grosser»

Η Mercedes-Benz 600 'Grosser' είναι ένα από τα ακριβότερα, πολυτελέστερα και σπάνια οχήματα στη ιστορία της Αυτοκίνησης. Το αυτοκίνητο των βασιλέων, των βαθύπλουτων, των προέδρων κρατών αλλά και κάποιων δικτατόρων έχει μερικά 'μυστικά' τα οποία δεν είναι γνωστά ευρέως. Όπως ότι τα παράθυρά του θα μπορούσαν να ακρωτηριάσουν το χέρι σου εάν δεν πρόσεχες αρκετά. Ας τα μάθουμε.

3/10
ROAD TRIP

Ταξιδεύοντας με το πλέον ακατάλληλο όχημα στον Αρκτικό Κύκλο!

Μια επιστροφή, η πανδημία του νέου κορωνοϊού και ένα αυτοκίνητο που αποκτήθηκε για πλάκα ήταν οι λόγοι και η συνταγή για μια ξεχωριστή περιπλάνηση.

11/11

Η Lamborghini Countach LP 400 S του 1979 γράφει ιστορία

Η κλασική πλέον Lamborghini Countach LP 400 S του 1979 από την ταινία του 1981, The Cannonball Run γράφει τη δική της ιστορία, αφού περιλαμβάνεται στη λίστα με τα αυτοκίνητα που θεωρούνται ιστορικά σημαντικά από το Εθνικό Μητρώο Ιστορικών Οχημάτων στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών.

29/9

Πώς κληροδοτείται η τέχνη της οδήγησης ενός μονοθεσίου της F1 από πατέρα σε γιό!

Αναλύουμε 14 περιπτώσεις πιλότων της Formula 1, οι οποίοι ακολούθησαν τα χνάρια των πατεράδων τους. Εντέλει, ποιος τα κατάφερε καλύτερα;

30/9
ΜΙΑ ΔΙΑΡΚΗΣ, ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ποια είναι τα ταχύτερα αυτοκίνητα στο Nurburgring-Nordschleife; (Video)

H πίστα του Nurburgring-Nordschleife πάντα θα αποτελεί το υπέρτατο μέρος εξέλιξης αυτοκινήτων και κυρίως ανταγωνισμού μεταξύ των εταιρειών για το ποια θα κατέχει το ρεκόρ σε αυτή. Ας δούμε ποια αυτοκίνητα είναι τα ταχύτερα στην κατηγορία τους, ως τώρα.

22/9

Lewis Hamilton: Ο star που θέλει να αλλάξει τον κόσμο με το εκκεντρικό του στυλ

Από εσωστρεφής και άγουρος στο grid, σε εκκεντρικός, ευαισθητοποιημένος και 7κις πρωταθλητής. Αυτός είναι ο Lewis Hamilton μέσω του στιλ του και των εμφανίσεών του.

19/9
ΠΕΘΑΝΕ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 81 ΤΩΝ

RIP Sir Clive Sinclair: Ποιός ήταν ο πρωτοπόρος της οικιακής πληροφορικής

Ο δημιουργός του ορόσημου ZX Spectrum και του λιγότερο επιτυχημένου εμπορικά ηλεκτρικού οχήματος C5 πέρασε στην αιωνιότητα αφήνοντας πίσω του ένα πλούσιο εφευρετικό έργο.

18/9

Οι "6 συν 1" συνεργασίες που γέννησαν αυτοκίνητα όπως το Audi RS2!

Τα σημαντικότερα παραδείγματα συνεργασιών πριν από την τελευταία ανακοίνωση της Bugatti και της Rimac! Οι 7 θρυλικές συνεργασίες στην αυτοκινητοβιομηχανία που θα μείνουν στην Ιστορία.

28/10
ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ… ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Ένα ηλεκτροκίνητο Skoda 113 ετών!

Νομίζετε ότι το Enyaq iV είναι το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της Škoda; Κι όμως! Η τσεχική εταιρεία γνωρίζει την ηλεκτροκίνηση για περισσότερο από έναν αιώνα!

12/9

The fastest of all time: Οι 25 ταχύτεροι οδηγοί όλων των εποχών!

Κάνουμε ένα flash back σε εκείνους του οδηγούς που άφησαν το δικό τους στίγμα με την ταχύτητά τους στο παγκόσμιο motorsport. Aπό τον Juan Manuel Fangio και τον Ayrton Senna, στον Michael Schumacher και τον Lewis Hamilton!

1/10

Sachsen Classic 2021: Ξετυλίγοντας την αγωνιστική ιστορία της Skoda (photos)

To 18o Sachsen Classic, αφιέρωσε το τρίτο σκέλος του στην παρουσία της τσέχικης μάρκας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

3/9

Η σπάνια BMW Isetta 600 του 1959!

Η τετραθέσια 'λιμουζίνα' της BMW, η 600άρα Isetta, που πολύ σπάνια συναντάται πλέον στους δρόμους βρέθηκε σε άριστη κατάσταση στην Πολιτεία του Όρεγκον των Ηνωμένων Πολιτειών.

3/9

Alfa Romeo GT Restomod: Με 510 άλογα από την Giulia Quadrifoglio!

Η κλασική ομορφιά της GT coupe συναντά την σύγχρονη ισχύ των 500 ίππων από τον V6 της Giulia Quadrifoglio σε ένα πανέμορφο αποτέλεσμα.

2/9

Κόρνα αυτοκινήτων: Ποιά ήταν η ανάγκη της δημιουργίας της

Πότε ψηφίστηκε ο πρώτος νόμος που επέβαλε τη χρήση του και πώς έχει εξελιχθεί το... Κλάξον, αυτό το χρήσιμο αξεσουάρ από τα πρώτα βήματα της αυτοκινητοβιομηχανίας μέχρι σήμερα.

13/9

Alfa Romeo 750 Competizione: H Alfa Romeo με το άγγιγμα του κ. Abarth

Τα 111 χρόνια πορείας της Alfa Romeo είναι γεμάτα από ένδοξες ιστορίες στους αγώνες, στην καινοτομία, τη δημιουργία μοναδικών μοντέλων και το πάθος για την αυτοκίνηση. Η 750 Competizione αποτελεί ένα μοναδικό κόσμημα της μάρκας, στη δημιουργία του οποίου, το χέρι του έβαλε και ο ιδιοφυής Carlo Abarth.

19/8

30 Χρόνια Opel Astra: Το compact bestseller

Με νέο όνομα, αλλά την ίδια αποστολή: το Astra συνεχίζει της παράδοση που ξεκίνησε το Kadett ως πρωτοπόρος καινοτομιών. Πέντε επιτυχημένες γενιές με σχεδόν 15 εκατομμύρια Astra να έχουν πωληθεί μέχρι σήμερα.

19/8

Nissan Patrol : Το εμβληματικό, εκτός δρόμου αυτοκίνητο, γιορτάζει τα 70 χρόνια

Έχοντας καταστεί ένα από τα μακροβιότερα μοντέλα στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας,  το θρυλικό τετρακίνητο μοντέλο της Nissan γιορτάζει τα 70α «γενέθλιά» του.

18/8
ESCAPE

Στην Πρέβεζα με Kia Sportage 1.6D 136 PS 4X4 DCT GT-Line 48V Hybrid

Ταξιδεύουμε στην Πρέβεζα με το πετρελαiοκίνητο Sportage, αναδεικνύοντας τις ομορφιές της περιοχής. Τα αξιοθέατα, οι παραλίες, τα ποτάμια, οι παραδόσεις και η Ιστορία του τόπου.

10/8

Η Opel Classic εγκαινιάζει online εικονικές Θεματικές περιηγήσεις

Mε τέσσερις online εικονικές θεματικές περιηγήσεις στη Συλλογή Opel Classic, η Opel προσφέρει ένα πολύ ενδιαφέρον ψηφιακό "ταξίδι" στα 120 χρόνια της αυτοκινητιστικής ιστορίας της και τα σημαντικότερα μοντέλα που τη σημάδεψαν.

11/8
CAR TRENDS

H ηλεκτροκίνηση σε vintage περιτύλιγμα

Oλοένα περισσότεροι κατασκευαστές ποντάρουν στη νοσταλγία και σχεδιάζουν να λανσάρουν σύγχρονα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, τα οποία 'πατούν' σχεδιαστικά σε εμβληματικά μοντέλα του παρελθόντος.

10/8
CAR CULTURE

Ποιοί κατασκευαστές επενδύουν στο εργοστασιακό Tuning

Oι εργοστασιακοί βελτιωτές αποφέρουν σημαντικά κέρδη στις εταιρείες αυτοκινήτων και παράλληλα τις βοηθούν να αναπτύξουν και να διατηρήσουν δεσμούς με ένα ιδιαίτερα απαιτητικό και εύπορο αγοραστικό κοινό.

10/8
SUMMER CARS

Μοντέλα του καλοκαιριού με υψηλό δείκτη απόλαυσης

Διασκέδαση και ανεμελιά είναι οι θεμέλιοι λίθοι, πάνω στους οποίους βασίστηκαν ορισμένα πολύ ιδιαίτερα αυτοκίνητα, που δημιουργήθηκαν ειδικά για να μας φτιάχνουν τα καλοκαίρια το κέφι.

9/8

Alfa Romeo Giulia GTA 1300 Junior & 1750/2000 GT Am: Οικογενειακή υπόθεση (Video)

Τα 111 χρόνια πορείας της Alfa Romeo είναι γεμάτα από ένδοξες ιστορίες στους αγώνες, στην καινοτομία, τη δημιουργία μοναδικών μοντέλων και το πάθος για την αυτοκίνηση. Πάμε να δούμε την ιστορία δύο θρυλικών μοντέλων της Alfa Romeo με κοινή καταγωγή, αλλά διαφορετικές αφετηρίες και προσεγγίσεις: τις Giulia GTA 1300 Junior και 1750/2000 GT Am.

9/8

Mukainada, το κυρίαρχο αγωνιστικό πνεύμα της Mazda!

Πώς μια οικογένεια, η τεράστια καταστροφή στις 6 Αυγούστου του 1945 και ένας πολύ ιδιαίτερος τόπος δημιούργησαν το 'αγωνιστικό πνεύμα' που αποτελεί στοιχείο της ταυτότητας της Mazda μέχρι και σήμερα.

5/8

Μικρή συσκευασία, μεγάλες ιδέες: 80 χρόνια compact μοντέλων Mazda

Οι Ιάπωνες είναι συνηθισμένοι στους μικρούς χώρους. Η ιδέα του μικρού σπιτιού, που έγινε παγκόσμια μόδα σήμερα, κυριαρχούσε εδώ και πολύ καιρό στις ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένες μεγαλουπόλεις της Ιαπωνίας. Από την ίδρυσή της, οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί της Mazda υιοθέτησαν τις αρχές του Ιαπωνικού μινιμαλισμού σε όλα τα compact μοντέλα της Mazda.

30/7

Μπορεί η "πολεμική μηχανή" των ΗΠΑ να περάσει στην ηλεκτρική εποχή;

Τα υπέρ και τα κατά ενός συμβατικού και ενός ηλεκτρικού στρατιωτικού οχήματος. Γιατί η Αμερικάνικη στρατιωτική υπηρεσία ζυγίζει την κατάσταση και θέλει να απεμπλακεί από τα ορυκτά καύσιμα.

20/7

Το τέλος των φθηνών αυτοκινήτων - Γιατί έχουν πάρει "φωτιά" οι τιμές

Γιατί εξαφανίστηκαν τα αυτοκίνητα των €9.000 όπως το Daewoo Matiz και τόσα άλλα. Που θα σταματήσει η άνοδος των τιμών των αυτοκινήτων; Γιατί έχουν ακριβύνει τόσο πολύ τα αυτοκίνητα;

13/7
SUPERCARS OF 90'S

Αυτά είναι τα 10 supercars των ‘90s που νοσταλγούν όλοι!

Στις ημέρες μας, η έννοια 'supercar' (όπως και η δημιουργία ενός τέτοιου) τείνει να γίνει κοινός τόπος μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών. Στη δεκαετία του 1990, όμως, τα δεδομένα ήταν διαφορετικά, πολύ διαφορετικά.

10/7
ΓΙΑ ΤΟΝ GIANNI AGNELLI

Η ιστορία πίσω από τη μοναδική Ferrari F40 με αυτόματο κιβώτιο

Με μια ειδική τροποποίηση η Ferrari κατάφερε να μετασχηματίζει το μηχανικό κιβώτιο της F40 σε ημιαυτόματο έχοντας τη συνεισφορά της Valeo. Και ιδού η μια και μοναδική Ferrari F40 Valeo.

5/7

Blast from the past: Οι "4 συν 1" μάρκες που θα θέλαμε πίσω!

Κατασκευαστές που διαδραμάτισαν η κάθε μία το δικό της ρόλο στην αυτοκίνηση του παρελθόντος, θα μπορούσαν να κάνουν το comeback. Δείτε πώς...

23/6

Ford Motor Company: Συμπληρώνοντας 118 χρόνια λαμπρής ιστορίας

Στις 16 Ιουνίου του 1903 ο Henry Ford ιδρύει στο Ντιτρόιτ των Ηνωμένων Πολιτειών τη Ford Motor Company. Η ιστορία που ακολούθησε ήταν λαμπρή και γεμάτη επιτυχίες.

16/6

Audi Quattro 1980: Έτσι ξεκίνησαν όλα για τον θρύλο της τετρακίνησης (Video)

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης του 1980 έκανε την εμφάνισή του στο περίπτερο της Audi, ένα σπορ τρίθυρο coupé που βασιζόταν στο Audi 80, που έμελλε να γίνει συνώνυμο με την ίδια την Audi.

24/9
ΟΤΑΝ Ο ROLAND GARROS ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ ETTORE BUGATTI

Η απίστευτη ιστορία του Roland Garros

Όχι, δεν υπήρξε ποτέ πρωταθλητής τενίστας. Μάχιμος αεροπόρος, εφευρέτης, ποδηλάτης, παίκτης ποδοσφαίρου και ράγκμπυ, υπερήφανος ιδιοκτήτης μιας από τις 6 ή 7 Bugatti Type 18, τολμηρός, σχεδόν θρασύς, γρήγορος στον αέρα και στη γη: Kυρίες και κύριοι, ο Ρολάν Γκαρρός.

11/6

Η ιστορία της Dacia: μία μικρή μάρκα που κοιτάζει ψηλά

Από την ίδρυσή της το 1968, την εξαγορά της από το Groupe Renault το 1999 και μέχρι τις μέρες μας, η Dacia ισχυροποιήθηκε και έγινε διεθνής, εφαρμόζοντας τη συνταγή στην οποία οφείλει την επιτυχία της.

19/6

Η παρ’ ολίγον …street legal έκδοση του Mitsubishi Starion θα απέδιδε 350 PS!

Εκτός του αγωνιστικού μοντέλου Mitsubishi Starion 4WD, που προοριζόταν για το Group B, η ιαπωνική εταιρεία σκεπτόταν να δημιουργήσει και την αντίστοιχη 'πολιτική' έκδοση του αυτοκινήτου.

8/6

25 χρόνια Lotus Elise: Αυτές είναι οι 9 πιο περίεργες παραλλαγές της!

Η Lotus Elise, αυτό το εξαιρετικό και ταυτόχρονα πανέμορφο διθέσιο-πρότυπο του ελαφριού σπορ αυτοκινήτου φέτος κλείνει τα 25 του χρόνια. Ψάχνοντας στο παρελθόν της, ανακαλύψαμε 9 από τα πιο περίεργα σπορ μοντέλα που βασίστηκαν σε αυτή.

7/6
ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ VW GOLF GTI

Legends: Αυτή είναι η ιστορία του Peugeot 309 GTi

Ανήκετε τουλάχιστον στη γενιά του 1980; Τότε θα γνωρίζετε το Peugeot 309 GTi. Όπως, θα ξέρετε, επίσης, και ένα ακόμα δημοφιλές μοντέλο της γαλλικής εταιρείας, το 205 και όλη την γκάμα του. Αυτή τη φορά θα θυμηθούμε ένα από τα πιο σπορ hatchbacks οχήματα των δεκαετιών του '80 και του '90.

24/5

Bruce McLaren: Ο τελευταίος πιλότος Formula 1 που κέρδισε με μονοθέσιο που είχε τ’ όνομά του!

Στις 2 Ιουνίου 1970, σκοτώθηκε ένας οδηγός του οποίου η κληρονομιά είναι ακόμη ευδιάκριτη στη Formula 1: Ο Bruce McLaren είναι ο τελευταίος οδηγός που κέρδισε ποτέ έναν αγώνα Formula 1 οδηγώντας μονοθέσιο που είχε το όνομα της δικής του ομάδας!

3/6

Τα "11 συν 1" ταμπλό της Mercedes που θα μείνουν στην Ιστορία

Πώς 12 πολυτελή μοντέλα της Mercedes από την 300SE έως την S-Class και την EQS έθεσαν τον πήχη της πολυτέλειας και της τεχνολογίας τα τελευταία 60 χρόνια

30/5
TEST DRIVE LOTUS ELISE SC 1.8 222 PS

Legends: H υπερτροφοδοτούμενη Lotus Elise SC - Test Drive

Δεν πρόκειται για μια μεγάλη μεταμόρφωση. Ωστόσο, λίγο περισσότερη ισχύς κάνει το αγαπημένο μας καθημερινό, αγωνιστικών επιδόσεων αυτοκίνητο ακόμα καλύτερο.

5/7

Tα 8 πιο όμορφα αυτοκίνητα της Gulf Racing: Από το Ford GT40 στη McLaren F1 GTR

Από το Ford GT40 έως τη McLaren F1 GTR και την Porsche 911 RSR GTE, μερικά από τα πιο διάσημα σπορ αυτοκίνητα όλων των εποχών με το χαρακτηριστικό γαλάζιο και πορτοκαλί χρώμα, έμειναν ανεξίτηλα στην ιστορία.

21/5

Ένα Fiat 124 Special T είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει ξανά!

Ο οίκος δημοπρασιών Bonhams θα προσφέρει σε δημοπρασία ένα Fiat 124 Special T μοντέλο του 1971 με ελάχιστα χιλιόμετρα.

17/5
TEST DRIVE FORD SIERRA RS COSWORTH (1987)

Legends: Δοκιμάζουμε το Ford Sierra RS Cosworth

Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 η Ford παρουσίασε ένα ξεχωριστό αυτοκίνητο. Ονομαζόταν Sierra RS Cosworth και έμεινε στην ιστορία ως ένα από τους θρύλους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι της εποχής και ως ένα ξεχωριστό όχημα επιδόσεων για τον δρόμο, διαχρονικά.

16/5

Ayrton Senna: Το κέρμα που στοίχησε στον Βραζιλιάνο 1,5 εκατομμύριο δολάρια

Ο Ayrton Senna αναζητά μια ομάδα που θα του επιτρέψει να διεκδικήσει έναν παγκόσμιο τίτλο και η McLaren είναι ο πρώτος του σταθμός. Οι διαπραγματεύσεις ωστόσο με τον επικεφαλής της βρετανικής ομάδας παίρνουν μια απροσδόκητη τροπή.

1/5
REUNION ΜΕΤΑ ΑΠΟ 40 ΧΡΟΝΙΑ

O Walter Rohrl και η Porsche 924 Carrera GTS Rally πάλι μαζί!

Σαράντα χρόνια μετά τη σεζόν του 1981, όπου ο Walter Röhrl αγωνίστηκε με 924 Carrera GTS, το Porsche Heritage and Museum εξέπληξε τον δύο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή με ένα πρόσφατα ανακαινισμένο αυτοκίνητο, όπως το δικό του.

15/5

Φάκελος Ράλλυ Ακρόπολις - Η επιστροφή

Να, λοιπόν, που ακόμα και αυτό που φάνταζε ως 'όνειρο', γίνεται πραγματικότητα! Ο κύβος ερρίφθη και η Ελλάδα από τις 9 έως τις 12 Σεπτεμβρίου θα ξαναβρεθεί στο επίκεντρο του παγκοσμίου motorsport, φιλοξενώντας το 'Ράλλυ Ακρόπολις'!

26/4

11 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον Sergio Perez

Νομίζατε πως τα ξέρατε όλα για τον Sergio Perez; Καθώς βρίσκεται ήδη στην ενδέκατη σεζόν του στη Formula 1, καθόμαστε μαζί του και μαθαίνουμε 11 στοιχεία της προσωπικής του ζωής

16/4
ΠΕΖΟΣ, ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ

Διαβάσεις πεζών: Η ιστορία πίσω από τις μαυρόασπρες ρίγες των δρόμων

Οι διαβάσεις πεζών στη χώρα μας είναι από τις πλέον παρεξηγημένες, καθώς ελάχιστοι οδηγοί τις σέβονται. Ας δούμε όμως την ιστορία που κρύβουν.

22/4
Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΟΡΑΜΑ

Ο Romano Artioli και η άγνωστη ιστορία της αναβίωσης της Bugatti

Όλα ξεκινούν από τη θέληση. Το πάθος και η προσήλωση είναι τα απαραίτητα στοιχεία για την υλοποίηση ενός στόχου. Και ο Romano Artioli έδειξε ότι τα διαθέτει καθώς ήταν αυτός που επανέφερε την Bugatti στο προσκήνιο πριν από 30 χρόνια.

6/4
ΧΡΥΣΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ

To Fiat 127 γίνεται 50 ετών!

Τον Απρίλιο του 1971 η Fiat παρουσίαζε το Fiat 127, ένα μοντέλο που γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία, αλλά κυρίως άνοιξε το δρόμο για τη σύγχρονη εποχή των αυτοκινήτων με συμπαγείς διαστάσεις, υιοθετώντας επιλογές που είναι γνώριμες ακόμα και σήμερα, 50 χρόνια μετά.

5/4
MASERATI

Maserati 5000 GT Coupe: Το αστέρι της ερήμου

Η μοναδική Maserati 5000 GT Coupe που φέρει τη σχεδιαστική υπογραφή του Ghia διεκδικεί μια δεύτερη ευκαιρία, δείχνοντας με περηφάνια τα σημάδια που άφησε πάνω της ο χρόνος.

28/3
ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΠΡΩΪΝΗΣ ΓΑΛΗΝΗΣ

Seoul underground: Ένα ταξίδι στη σκοτεινή αυτοκινητική σκηνή της Ν. Κορέας

Μία εβδομάδα στην ολοζώντανη σκηνή αυτοκινήτου της Νότιας Κορέας, όπου όσα αξίζουν είναι παράνομα, ο ενθουσιασμός, όμως, διατίθεται δωρεάν.

9/4
ΜΕ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟ MARANELLO

Τα αυτοκίνητα που πίστεψαν ότι ήταν Ferrari

Στην ιστορία της Αυτοκίνησης έχουν υπάρξει αυτοκίνητα τα οποία είχαν κινητήρα της Ferrari αλλά δεν ήταν 'γνήσια τέκνα' του Maranello. Ας θυμηθούμε κάποια από αυτά, πέραν κάποιων μοντέλων της Maserati και της Alfa Romeo.

23/3
ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

H ιστορία πίσω από το διαμάντι της Renault

Το γεωμετρικό σχήμα ενός διαμαντιού ενσαρκώνει τις αξίες της Renault από το 1925. Και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Απόδειξη αποτελεί η νέα μορφή του διαμαντιού, που αποκαλύφθηκε τον Ιανουάριο.

23/3
H ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ

Από το ραδιοκασετόφωνο στην ψηφιοποίηση: Οι 8 γενιές ηχοσυστήματων του VW Golf

Δείτε την εξέλιξη των ηχοσυστημάτων, μέσα από το παράδειγμα του μοντέλου της Volkswagen. Πώς από το αναλογικό ραδιοκασετόφωνο φθάσαμε στα ψηφιακά hi tech συστήματα infotainment.

19/3
ΑΠΟ ΤΟ CAPE TOWN ΣΤΟ NORTH CAPE

Τρία θρυλικά Fiat 124 σε μια επικίνδυνη αποστολή 40.000 χλμ.

Στο Heritage HUB στο Τορίνο φιλοξενούνται μερικά από τα πιο ξεχωριστά αυτοκίνητα από την ιστορία της Ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Πρωτότυπα, αγωνιστικά, ακόμα και στρατιωτικά οχήματα, όλα με τη δική τους ξεχωριστή ιστορία, που όμως καμία τους δεν ξεπερνά εκείνη που έχει να διηγηθεί ένα περίεργο κίτρινο Fiat 124 Special που κάλυψε 40.000χλμ. σε μια τρελή αποστολή.

19/3
ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥΣ

Τα κορυφαία αυτοκίνητα πόλης όλων των εποχών. Από το R5 Turbo στο GR Yaris

Τώρα είναι το Toyota GR Yaris. Ωστόσο, στο παρελθόν έχουν υπάρξει αντίστοιχες 'μικρές βόμβες' και 'φονείς γιγάντων', όπως τα περιέγραφε η φρασεολογία της τότε εποχής. Ας θυμηθούμε κάποια μικρών διαστάσεων αλλά τεραστίων δυνατοτήτων supermini που εντυπωσιάζουν ακόμη.

12/3
ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΔΙΕΛΥΣΑ ΤΗ FERRARI

Τέσσερις ιστορίες αυτοκινητικής φρίκης με άρωμα... Ferrari

Τέσσερα από τα πλέον αποκαρδιωτικά ατυχήματα στην ιστορία της Ferrari παρελαύνουν από τις οθόνες σας αποδεικνύοντας ότι τα -πολλά- λεφτά δεν είναι ικανά να αγοράσουν τις οδηγικές δεξιότητες.

12/3
ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

Alpine: Η ιστορία ενός πολυπρωταθλητή

Από το 1955 μέχρι και σήμερα, η Alpine συνεχίζει να γράφει ιστορία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, διεκδικώντας πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο και στον μαγικό κόσμο της Formula 1.

12/3
ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ

Η ιστορία πίσω από το σήμα της Nissan

Απο τη γέννηση της Nissan μέχρι και σήμερα, το έμβλημα της ιαπωνικής φίρμας κουβαλά τη δική του ιστορία, αποκτώντας στο πέρασμα του χρόνο διαφορετικές μορφές.

4/3
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ-ΦΕΤΙΧ

Bialbero: Ένας κινητήρας θρύλος κάτω από τα καπό των Alfa Romeo

Μπορεί ένας κινητήρας να εξελιχθεί σε φετίχ; Ναι, αν έχει σχεδιαστεί από την Alfa Romeo και έχει διανύσει μια πορεία 50 και πλέον ετών.

3/3
PININFARINA

Τα δέκα «άγνωστα» διαμάντια του Pininfarina

Δέκα σχεδιαστικά 'διαμάντια' του οίκου Pininfarina μάς υπενθυμίζουν ότι υπάρχει… ζωή και πέρα από τις ακριβοθώρητες προτάσεις της Ferrari.

28/2
Η ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Πώς η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία θα βγει από την κρίση;

Ένας οδικός χάρτης εξόδου από την κρίση για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία καλείται να αντιμετωπίσει τα απόνερα μιας πρωτοφανούς πανδημίας αλλά και τη βίαιη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.

24/2
LAURA KUKUK

Αυτή η γυναίκα καταλαβαίνει περισσότερα για τα αυτοκίνητα από πολλούς άντρες

Η Laura Kukuk είναι μόλις 25 ετών, αλλά η τεχνογνωσία της για τα παλιότερα αυτοκίνητα έχει ήδη εκτιμηθεί. Η μελλοντική μηχανικός βρίσκεται σε παγκόσμιο επίπεδο στο δρόμο ως ειδικός και επιθεωρεί πολύτιμα αυτοκίνητα.

24/2
ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΩΣ ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΤΕΧΝΗΣ

10 εξωφρενικά τιμόνια αυτοκινήτων που έχασαν το ραντεβού με την ιστορία

Στρογγυλά ή flat bottom, με χοντρή η λεπτή στεφάνη, σε όλα τα μοντέλα της αγοράς τα τιμόνια είναι λίγο έως πολύ ίδια. Υπάρχουν ωστόσο και μερικές εξαιρέσεις, όπου οι σχεδιαστές τους αποφάσισαν να τραβήξουν έναν εντελώς διαφορετικό δρόμο.

27/1
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ LITTLE BASTARD

Μια κατάρα δίχως τέλος. Η Porsche του James Dean ζει!

H σκοτεινή ιστορία του θανάτου του James Dean πίσω από το τιμόνι της Porsche 550 Spyder έρχεται και πάλι στο προσκήνιο της επικαιρότητας μετά και την ανεύρεση τμημάτων που ανήκουν στον καταραμένο 'Little Bastard'.

26/1
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ CONCEPT CARS

Πέντε μοναδικά «διαμάντια» της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας (video)

Η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία πολύ συχνά παρουσιάζει κάποια ξεχωριστά μοντέλα, τα επονομαζόμενα 'concept cars'.

25/7
BACK TO THE FUTURE

Citroen SM: To αυτοκίνητο που ταξίδεψε από το μέλλον

Το σενάριο της περίφημης ταινίας προέβλεπε την κατασκευή ενός οχήματος ικανού να ταξιδεύει τους επιβάτες στον χρόνο. Έτσι και η Citroen SM, κάνοντας την πρώτη εμφάνισή της στις αρχές του 1970, απέδειξε στον σύντομο βίο της ότι ήταν πολύ μπροστά από την εποχή της.

26/7
ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Η αναβίωση του Drive-in cinema

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού και η αναγκαιότητα διατήρησης ελάχιστης απόστασης κατά τη διασκέδαση επανέφεραν στο προσκήνιο ξεχασμένες πρακτικές του παρελθόντος. Το Drive-in επανήλθε ως λύση, έστω και ως ένα γραφικό κακέκτυπο μίμησης.

21/6
ΜΟΝΤΕΛΑ ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ

SPECIAL DRIVE: McLaren Senna & McLaren F1 GTR

'Είναι πολύ ενδιαφέρον', ακούστηκε από την άλλη άκρη του τηλεφώνου η τυπική βρετανική φωνή του Ray Bellm, 'επειδή το GTR γεννήθηκε ως συζήτηση μεταξύ μου και του Ron Dennis'.

27/7
PORSCHE

"50 συν 1" χρόνια από την πρώτη νίκη της Porsche στο Le Mans

Συνολικά 19 νίκες και πολλές επιτυχίες έχουν συνδέσει την Porsche με τον θρυλικό αγώνα αντοχής για περισσότερες από έξι δεκαετίες. Στις 14 Ιουνίου 1970, η Porsche πέτυχε την πρώτη της νίκη με την 917 KH των 580 ίππων. Φέτος, 50 χρόνια αργότερα, το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιουνίου 2020, το Μουσείο Porsche θα παρουσιάσει το πρωτότυπο νικητήριο αυτοκίνητο στην έκθεσή του.

21/6
NICHOLAS-JOSEF CUGNOT

Ξέρετε πότε φτιάχτηκε το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο; (Video)

Oι περισσότεροι νομίζουν ότι ήταν 1886 από τον Carl Benz όμως θα πρέπει κανείς να πάει έναν αιώνα και πλέον πίσω για να βρει την αρχή του πρώτου αυτοκινήτου στην ιστορία.

27/7
ΟΤΑΝ Η ΤΥΧΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΝΟΪΚΗ

Τι απέγινε η Aston Martin Vanquish του Pierce Brosnan;

O Pierce Brosnan, ο γνωστός ηθοποιός που ενσάρκωσε τον James Bond στη μεγάλη οθόνη, ζήτησε ένα αυτοκίνητο από την Aston Martin. Ωστόσο τα γεγονότα εξελίχθηκαν διαφορετικά απ' ό,τι ανέμενε και ήθελε.

21/6
ALFA ROMEO STORIES

Alfa Romeo 6C: Το σύμβολο μιας εποχής

Μετά το τέλος του B' Παγκοσμίου Πολέμου η Alfa Romeo επιχειρεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της δίνοντας συνέχεια στην παραγωγή τετράτροχων κομψοτεχνημάτων με χαρακτηριστικότερο όλων την 6C.

28/7
MAZDA

Mazda R360 Coupe: Το microcar από τη Χιροσίμα - Η ιδέα της δημιουργίας του

Το επαναστατικό microcar του 1960 αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη εμπορική επιτυχία της Mazda γοητεύοντας το ιαπωνικό κοινό με τον fun to drive χαρακτήρα του.

23/6

Ανθολόγιο αυτοκίνησης

Εικόνες με αφορμή την έκθεση της Αρτέμιδος Χατζηγιαννάκη.

29/7
GO TRABI GO

Trabant: To συνθετικό διαμάντι του Ανατολικού Μπλοκ

Την ίδια εποχή που το Mini δοκιμαζόταν στους βρετανικούς δρόμους, στις 7 Νοεμβρίου 1957- 40ή επέτειο της Οκτωβριανής Επανάστασης, με το νέο ημερολόγιο- το αυτοκίνητο στο οποίο στριμώχτηκαν ο Μπόνο και τα υπόλοιπα μέλη των U2 -στο άλμπουμ AchtungBaby, που λανσαρίστηκε στις 18 Νοεμβρίου 1981, υπάρχουν τρεις φωτογραφίες του αυτοκινήτου που εδώ γιορτάζουμε- , το Trabant, βγήκε πρώτη φορά από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στο Σβίκαου της Σαξονίας – στο παλιό εργοστάσιο της Horch.

29/7
AUTONOMOUS DRIVING

Αυτόνομη Οδήγηση: Γιατί δεν την εμπιστεύονται οι οδηγοί

Σε έρευνα που διεξήχθη παγκόσμιο επίπεδο, καταγράφεται το ποσοστό των ατόμων που αποδέχονται, επιθυμούν ή απορρίπτουν τα οχήματα αυτόνομης οδήγησης καθώς και τυπολογικά στοιχεία που συνιστούν το οικονομικό και κοινωνικό προφίλ τους.

17/7

Η Honda στην Formula 1: Από το «χαρακίρι», στη δικαίωση

Ο Soichiro Honda ήταν κάτι παραπάνω από ένας εμπνευσμένος επιχειρηματίας, ο οποίος κατάφερε τη μικρή εταιρία που ίδρυσε πριν από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο να την εξελίξει σε έναν από τους κολοσσούς της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

5/8
TOYOTA DIRECT SHIFT-CVT

Όσα αξίζει να γνωρίζετε για το επαναστατικό CVT κιβώτιο της Toyota

Με την προσθήκη μίας συμβατικής πρώτης σχέσης, η Toyota καταφέρνει να λύσει ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα στα κιβώτια συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων.

31/7