10 υβριδικά αυτοκίνητα στο ΥΠΕΧΩΔΕ


Το Υπουργείο Χωροταξίας, Περιβάλλοντος & Δημοσίων Έργων, μέσα στα πλαίσια της περιβαλλοντικής του πολιτικής απέκτησε, ύστερα από διαγωνισμό, 10 υβριδικά αυτοκίνητα TOYOTA Prius, τα οποία παραδόθηκαν ήδη στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου και θα κυκλοφορήσουν σύντομα στους δρόμους της Αθήνας.
  • 30/1/2005
&00 Το Υπουργείο Χωροταξίας, Περιβάλλοντος & Δημοσίων Έργων, μέσα στα πλαίσια της περιβαλλοντικής του πολιτικής απέκτησε, ύστερα από διαγωνισμό, 10 υβριδικά αυτοκίνητα TOYOTA Prius, τα οποία παραδόθηκαν ήδη στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου και θα κυκλοφορήσουν σύντομα στους δρόμους της Αθήνας.
Τα υβριδικά αυτοκίνητα, είναι αυτή τη στιγμή ό,τι πιο προηγμένο τεχνολογικά έχει να επιδείξει η σύγχρονη αυτοκινητοβιομηχανία. Το TOYOTA Prius, το οποίο, πρόσφατα, εξελέγη Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2005, χρησιμοποιεί μια καινοτόμο τεχνολογία για την κίνησή του, με την παράλληλη χρήση ενός βενζινοκινητήρα και ενός ηλεκτροκινητήρα. Με τον συνδυασμό αυτό, ο οποίος ελέγχεται ανά πάσα στιγμή από ένα ηλεκτρονικό σύστημα, επιτυγχάνει τη δραστική μείωση των αρνητικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων που έχουν τα συμβατικά αυτοκίνητα, προσφέροντας ταυτόχρονα τις επιδόσεις, την ευχρηστία και την αξιοπιστία, η οποία είναι απαραίτητη στις σημερινές πιεστικές συνθήκες μετακίνησης στις μεγάλες πόλεις. Επιπρόσθετα, τα αυτοκίνητα υβριδικής τεχνολογίας συμβάλλουν στην καθαρότερη ατμόσφαιρα, την οικονομία στην κατανάλωση καυσίμων και τη μείωση του θορύβου, στοιχεία τα οποία αποτελούν παραμέτρους υπεροχής σε σχέση με τα αυτοκίνητα συμβατικής τεχνολογίας.
Η προμήθεια των υβριδικών οχημάτων που θα καλύψουν τις υπηρεσιακές ανάγκες του Υπουργείου Χωροταξίας, Περιβάλλοντος και Δημοσίων Έργων έρχεται να υπογραμμίσει με τον πιο εύγλωττο τρόπο, την ευαισθησία όλων σε ό,τι αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στα αστικά κέντρα καθώς και την εμπιστοσύνη του στις νέες τεχνολογίες.
Υπενθυμίζεται ότι η χώρα μας έχει υποστηρίξει με θέρμη την Οικολογική Αυτοκίνηση από την πρώτη εμφάνιση των υβριδικών οχημάτων στην ελληνική αγορά. Με τα μέτρα που έχουν θεσπιστεί, απαλλάσσει τα υβριδικά αυτοκίνητα από τα τέλη κυκλοφορίας και ταξινόμησης, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει την ελεύθερη κίνηση τους στο δακτύλιο όλες τις μέρες της εβδομάδας.

e-go.gr