Ακούστε τον ήχο από έναν «μικροσκοπικό» V12 των μόλις 50 cc! (video)


Πρόκειται για τον DSF-V12 που κατασκευάζεται από την κινεζική Chuan Qi Precision και το βάρος του δεν ξεπερνά τα 4 kg. Δείτε πόσο κοστίζει.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: JohnnyQ90 - YouTube
  • 17/10/2023

Συνήθως, η εικόνα ενός κινητήρα V12 συνοδεύεται από τον εκκωφαντικό του ήχο και το τεράστιό του μέγεθος. Αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Ferrari κι η Lamborghini είναι γνωστές για μερικούς από τους πιο ισχυρούς και μηχανικά εκθαμβωτικούς κινητήρες V12, οι οποίοι τις περισσότερες φορές έχουν κι αρκετά μεγάλη χωρητικότητα.

Η εξέλιξη της μηχανικής φέρνει ωστόσο πολλά νέα και καινοτόμα πρότζεκτ στην επιφάνεια. Ένα από αυτά είναι κι ο ακόλουθος V12, χωρητικότητας μόλις 50 cc, που μάλλον κρατά τον τίτλο του μικρότερου V12 στον κόσμο. Πρόκειται για τον DSF-V12, κατασκευασμένος από την κινεζική Chuan Qi Precision, η οποία ειδικεύεται στη δημιουργία μικροσκοπικών κινητήρων σαν κι αυτόν.

Τον κινητήρα πήρε στα χέρια του ο ιδιοκτήτης του καναλιού JohnnyQ90, ο οποίος τον αναβάθμισε, προσθέτοντας έναν μεγαλύτερο ανεμιστήρα 120 mm ώστε να γίνεται καλύτερη διαχείριση της θερμότητας που παράγεται.

Ο μικροσκοπικός V12 έχει εξοπλιστεί με αντλία καυσίμου και εκκεντροφόρο άξονα με 24 βαλβίδες. Αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο είναι μάλλον το γεγονός ότι μπορεί να αγγίξει τις 11.500 rpm, και φυσικά ο ήχος που παράγει, θυμίζει αρκετά μονοθέσιο της Formula 1 από παλαιότερες εποχές.

Σύμφωνα με την εταιρεία παραγωγής, ο V12 των 50 cc προορίζεται αποκλειστικά για τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα ή σκάφη, όμως πλέον προσφέρει κι ένα κιβώτιο ταχυτήτων με 4 σχέσεις, για όσους θέλουν να τον σε κάποιο μεγαλύτερο όχημα. Όσο για την τιμή του, στο επίσημο site της εταιρείας ορίζεται στις 3.848 δολ.

Δείτε το video...