Alpine: Αποχωρεί από CEO o Laurent Rossi μετά από 2,5 χρόνια


Μόλις 2,5 χρόνια άντεξε στο πόστο του διευθύνοντος συμβούλου της Alpine ο Laurent Rossi, που αντικαταστάθηκε στο τιμόνι της σπορ μάρκας του Renault Group.

  • ΦΩΤΟ: Alpine
  • 21/7/2023

Ο Laurent Rossi παύθηκε από CEO της Alpine, με τον Philippe Krief να αναλαμβάνει την θέση, αρχής γενομένης από τις 20 Ιουλίου.

Ο Γάλλος βρέθηκε στην κορυφή της ιεραρχίας της μάρκας τον Ιανουάριο του 2021, μία κίνηση που σηματοδοτήθηκε κι από την αλλαγή ονομασίας της ομάδας της Renault στη Formula 1 σε Alpine F1 Team.

Οι αρμοδιότητές του εκτείνονταν και πέραν της Formula 1, με την εγκαθίδρυση της Alpine ως το sport brand του ομίλου, ενώ υπό την ηγεσία του τέθηκαν οι βάσεις για το άνοιγμα της εταιρείας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Στα της F1, προΐστατο στη μετάβαση της ομάδας από τα χαμηλά στρώματα του midfield στη σταθερή παρουσία στους βαθμούς, ενώ το 2021, στο Ουγγρικό GP, πανηγύρισε και την πρώτη της νίκη ως Alpine δια χειρός Esteban Ocon.

Αυτή είναι η δεύτερη αλλαγή στα διοικητικά της Alpine σε μικρό χρονικό διάστημα, καθώς λίγες εβδομάδες νωρίτερα, ο Bruno Famin προήχθη στην θέση του αντιπροέδρου για θέματα μηχανοκίνητου αθλητισμού. 

Ο CEO του Renault Group, Luca de Meo, δήλωσε για αυτή την αλλαγή:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Laurent για την ακλόνητη δέσμευσή του τα τελευταία δύο χρόνια στο τιμόνι της Alpine. Ο Laurent έχει θέσει σε ισχύ μια σαφή και φιλόδοξη στρατηγική για τη μάρκα. Έβαλε την Alpine στην καλύτερη δυνατή θέση για να πετύχει τους μακροπρόθεσμους στόχους της. Η Alpine είναι πλέον έτοιμη να μπει σε μια νέα φάση ανάπτυξής της και να γίνει ένα brand του μέλλοντος.

«Ο Philippe συνδυάζει μια μακρά εμπειρία στον κλάδο, τις εξαιρετικές τεχνικές γνώσεις με τις ηγετικές ιδιότητες που είναι βασικές για την επιτυχία του project μας, συμπεριλαμβανομένης της κυκλοφορίας των νέων οχημάτων της μάρκας από το επόμενο έτος. Εμπιστεύομαι πλήρως τον Philippe και την ομάδα του να φέρουν την Alpine σε νέα ύψη».