Αν δεν θέλετε να περιμένετε τη νέα ΒΜW M3 υπάρχει και η Alpina B3 (video)


Μετά τη station B3 η Alpina παρουσίασε στην έκθεση του Τόκιο την αντίστοιχη sedan, η οποία θα είναι και αυτή διαθέσιμη μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 24/10/2019

Ο ρόλος της Alpina B3 sedan είναι, μεταξύ άλλων, να αποτελέσει μια εναλλακτική πρόταση σε σχέση με τη M3 της νέας γενιάς η οποία θα καθυστερήσεις ακόμα. Μια πρόταση με χαρακτήρα περισσότερο προς το Gran Turismo και λιγότερο προς το σπορ. Παρόλο που δεν της λείπει ούτε η δύναμη αλλά ούτε και οι επιδόσεις.

Όπως και στη station κινητήρας της B3 sedan είναι ο εξακύλινδρος σε σειρά της BMW των 3.000 cc με τα δύο turbo. Ο οποίος έχει συνδυαστεί με ένα αυτόματο κιβώτιο οχτώ σχέσεων της ZF και έχει δεχθεί τις περιποιήσεις των μηχανικών της Alpina με αποτέλεσμα η απόδοσή του να έχει ανέβει στα 462 PS, από τις 5.000 έως τις 7.000 rpm και στα 700 Nm, από τις 3.000 έως τις 4.250 rpm.

Σε ότι αφορά τις επιδόσεις σημειώστε πως η επιτάχυνση από στάση έως τα 100 km/h διαρκεί μόλις 3,8 δεύτερα, ενώ η τελική ταχύτητα ξεπερνά το όριο των 300 km/h, φτάνοντας τα 303 km/h.

Όλη αυτή η δύναμη καταλήγει και στους τέσσερις τροχού μέσω της τετρακίνησης που βασίζεται στο xDrive της BMW, ενώ επιπλέον υπάρχει και ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ πίσω διαφορικό. Η ανάρτηση έχει ρυθμιστεί εκ νέου ενώ υπάρχουν τρία προγράμματα οδήγησης, τα Comfort , Comfort και Sport.