Αναβολή του εγχειρήματος Red Bull Stratos


Η Red Bull Μεγάλης Βρετανίας κι η Red Bull Βορείου Αμερικής αποφάσισαν να αναβάλουν το εγχείρημα με τίτλο Red Bull Stratos.
  • 31/10/2010
  • Red Bull Stratos: Έρχεται ο Supersonic Man! (videos)

  • Η Red Bull Μεγάλης Βρετανίας κι η Red Bull Βορείου Αμερικής αποφάσισαν να αναβάλουν το εγχείρημα με τίτλο Red Bull Stratos.

    Όπως είχε προγραμματιστεί, ο πιλότος Felix Baumgartner θα εκτελούσε πτήση με ειδικά σχεδιασμένο αερόστατο στη στρατόσφαιρα, σε ύψος 120.000 ποδιών ή 36 χλμ. από όπου επρόκειτο να πραγματοποιήσει ελεύθερη πτώση με στόχο να σπάσει με το σώμα του, για πρώτη φορά στα χρονικά, το φράγμα του ήχου αλλά και να προσφέρει σημαντικά, επιστημονικά ευρήματα.

    Παρά το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι, μέσα στα τελευταία 50 χρόνια, προσπάθησαν να σπάσουν το ρεκόρ του σμήναρχου Joe Kittinger και πολλοί άλλοι πρότειναν να συνεργαστούν με τη Red Bull για να σπάσουν αυτό το ρεκόρ, ο κ. Hogan ισχυρίζεται ότι κατέχει συγκεκριμένα δικαιώματα του εγχειρήματος και προχώρησε σε αγωγή εκατομμυρίων δολαρίων, νωρίτερα μέσα στο χρόνο, στο δικαστήριο της California.

    H Red Bull έχει πράξει βάσει προηγούμενης συμφωνίας της με τον κ. Hogan, κάτι που θα αποδείξει καθώς η υπόθεση εξελίσσεται. Λόγω της αγωγής, η αυστριακή εταιρεία αποφάσισε να διακόψει τη συνέχεια του εγχειρήματος, μέχρι το θέμα να επιλυθεί.