Απεργία: Αναλυτικά οι ώρες που θα λειτουργήσουν τα Μ.Μ.Μ. την Τετάρτη 9/11


Οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ και λεωφορεία συμμετέχουν στην απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου με στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις.

  • 8/11/2022

Σημαντικά προβλήματα αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι πολίτες την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου ενόψει της απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕΕ,-ΑΔΕΔΥ ζητώντας από την κυβέρνηση τη λήψη μέτρων ώστε να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να αντιμετωπίσουν το κύμα ακρίβειας, τόσο στον τομέα της ενέργειας όσο και στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης.

Όπως έχουμε αναφέρει εδώ και ημέρες στην απεργία θα συμμετέχουν τα ταξί με τους οδηγούς να... σηκώνουν χειρόφρενο όλο το 24ωρο, ενώ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του Σ.Α.Τ.Α. (Μάρνη 17).

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία  θα συμμετέχουν με στάσεις εργασίας και θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ. Από τη στάση εργασίας θα εξαιρεθούν οι 60 λεωφορειακές γραμμές που πραγματοποιούνται από τα ΚΤΕΛ και θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στην απεργία θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι των λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη, με τον ΟΑΣΘ να ανακοινώνει ότι η κινητοποίηση θα διαρκέσει όλη τη διάρκεια της ημέρας, δηλαδή από την έναρξη έως και τη λήξης της βάρδιας. Ωστόσο σημειώνεται πως το Συνδικάτο Εργαζομένων θα διαθέσει προσωπικό ασφαλείας για την κυκλοφορία 50 λεωφορείων.

Αυτό σημαίνει ότι τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ - Αεροδρόμιο Νυχτερινό, θα γίνουν κανονικά.

Στις κινητοποιήσεις θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι σε μετρό και τραμ, με τα συγκεκριμένα μέσα να είναι διαθέσιμα στο κοινό από τις 8 το πρωί έως και τις 10 το βράδυ. Ωστόσο πριν από λίγες ώρες, με ανακοίνωσή του το ΣΕΛΠΑ (Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών), γνωστοποίησε ότι οι γραμμές 2 και 3 του μετρό θα λειτουργήσουν μόνο στο διάστημα από τις 9:30 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι, για τη διευκόλυνση των απεργών διαδηλωτών. 

Από την άλλη, για τη Γραμμή 1 (πρώην ΗΣΑΠ), σύμφωνα με την ανακοίνωση του σωματείου, τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται από τις 9:00 το πρωί έως και τις 17:00.

Τη συμμετοχή της στην απεργία έχει ανακοινώσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και θα υπάρξουν τροποποιήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων. Τις επόμενες ώρες η Hellenic Train αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοίνωση για το πως θα κινηθούν τα τρένα και ο προαστιακός.

Από εκεί και πέρα η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδία ανακοίνωσε τη συμμετοχή των πληρωμάτων στην 24ωρη απεργία. Η απεργία αφορά όλες τις κατηγορίες των πλοίων και είναι πανελλαδική.