Απίστευτη απάτη - Έβαζε ψεύτικες κλήσεις στα αυτοκίνητα για να εισπράξει τα πρόστιμα μέσω QR Code


19χρονος σκαρφίστηκε μια καλοστημένη απάτη για να αυξήσει το εισόδημά του ενόψει των εορταστικών ημέρων.

  • 30/12/2022

Το σχέδιο είχε ως εξής: αφού τύπωσε πολλές ψεύτικες κλήσεις βγήκε στους δρόμους της Santa Cruz της Καλιφόρνια και τις τοποθετούσε στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων που είχαν παρκάρει κοντά στην παραλία.

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες, οι «κλήσεις» που είχε τυπώσει διέφεραν αρκετά από αυτές που κόβει η αστυνομία, ωστόσο υπήρχε QR Code που οδηγούσε σε site που είχε δημιουργήσει ο νεαρός και εκεί μπορούσε ο οδηγός να πληρώσει το πρόστιμο.

Δυστυχώς για τον ίδιο κάποιος αντιλήφθηκε την απάτη και απευθύνθηκε στην αστυνομία. Έτσι μετά από έρευνα οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τον 19χρονο Damien Vela την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι τοποθετούσε τα χαρτάκια αλλά αρνήθηκε ότι εισέπραξε πληρωμές από τους οδηγούς. Παράλληλα, οι αστυνομικοί ανακοίνωσαν ότι μετά από έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν στοιχεία που τον συνδέουν με την απάτη.

O νεαρός προφυλακίστηκε ως ύποπτος για παράνομη χρήση υπολογιστών και απόπειρα απάτης ενώ οι αρχές δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να βεβαιώσουν πόσες ψεύτικες κλήσεις μοίρασε και αν κάποιος οδηγός την «πάτησε» και πραγματοποίησε πληρωμή μέσω του QR Code.