Αρίστη, Ζαγοροχώρια: 3 ημέρες & 1.100km με την Mercedes C-Class!


Ο Ηλίας Κολλίγρης καταθέτει τις εμπειρίες του από το 3ήμερο ταξίδι στα Ζαγοροχώρια με την ολοκαίνουργια Mercedes C-Class C180 w205 και την παραμονή του στο Gamila Rocks Mountain Hotel.

  • 11/12/2014

Ο Ηλίας Κολλίγρης καταθέτει τις εμπειρίες του από το 3ήμερο ταξίδι στα Ζαγοροχώρια με την ολοκαίνουργια Mercedes C-Class C180 w205 και την παραμονή του στο Gamila Rocks Mountain Hotel. Ο Ηλίας ήταν ένας από τους δύο νικητές του διαγωνισμού του Car and Driver "Βρείτε τον νικητή του GP του Abu Dhabi".

Σας παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο με τις εντυπώσεις του Ηλία...

«Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας, την εμπειρία μου από το ταξίδι στα Ζαγοροχώρια με την καινούργια Mercedes C-Class C180.

Καταρχήν, θα ήθελα να ευχαριστήσω το περιοδικό Car and Driver, που μου χάρισε μέσω του διαγωνισμού, “Βρείτε τον νικητή του GP του Abu Dhabi” το τριήμερο ταξίδι στα Ζαγοροχώρια με την καινούργια  Mercedes C-Class C180, και φυσικά την εταιρία Mercedes-Benz Financial Services για την παροχή του αυτοκινήτου.

Η καινούργια C Class, είναι ένα “ταξιδιάρικο” αυτοκίνητο που καταπίνει με χαρακτηριστική ευκολία, πολλά χιλιόμετρα! Θα μπορούσα άνετα να κάνω, Αθήνα – Ζαγοροχώρια (480 χιλιόμετρα), χωρίς στάση και να κατέβω ατσαλάκωτος. Φυσικά, έκανα στάσεις, για να απολαύω τα ωραία Τρίκαλα, τα φανταστικά Μετέωρα και τα γραφικά Ιωάννινα. Η C-Class έχει χαμηλό επίπεδο θορύβου και οι αεροδυναμικοί θόρυβοι, λάμπουν δια τις απουσίας τους!!!  Το ακριβέστατο GPS, ήταν πολύτιμος «σύμμαχος» και με το  head-up display, που προβάλει  απευθείας πάνω στο παρμπρίζ, την ταχύτητα του οχήματος, τα δεδομένα του GPS, καθώς και τα όρια κυκλοφορίας, σε βοηθάει να διατηρήσεις το βλέμμα σου συνεχώς στον δρόμο. Πολύ καλή ευκρίνεια είχε και η οθόνη στο κεντρικό ταμπλό που προβάλλει μια πληθώρα δεδομένων, του GPS του κλιματισμού, του ηχοσυστήματος κ.α. Όλα αυτά ρυθμίζονται από έναν  πιεζοπεριστροφικό διακόπτη, (σαν ποντίκι αφής), στη βάση του κεντρικού τούνελ. Επίσης, μου έκανε μεγάλη εντύπωση, το σύστημα κλήσης έκτακτης ανάγκης eCall, ένα κουμπί SOS που βρίσκεται στην μπροστινή πλαφονιέρα και σε περίπτωση ατυχήματος ειδοποιεί τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης!!!!! Πολύ καλή είναι και η κατανάλωση, 6,8 lt/ 100km στα 1100km, βάση του υπολογιστή ταξιδιού.

Στα αρνητικά, είναι η οθόνη που δείχνει ξένο σώμα, η θέση του ηλεκτρικού χειρόφρενου, αριστερά κάτω του διακόπτη των φώτων,  και όχι στο κεντρικό τούνελ και τα σχετικά αδύναμα φώτα (απλές λάμπες αλογόνου δυστυχώς δεν είχε xenon).

Το ξενοδοχείο Gamila Rocks Mountain Hotel, που βρίσκεται στο γραφικό χωριό Αρίστη, ήταν υπέροχο. Άψογο service, πολύ καθαρό, ζεστός χώρος με πλήρες πρωινό  και φανταστική θέα!!! Το προτείνω ανεπιφύλακτα και σίγουρα εάν ξαναβρεθώ στα Ζαγοροχώρια, θα το επισκεφτώ!!!

Ηλίας Κολλίγρης».