Αθώος δηλώνει ο Carlos Ghosn


Στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση, ο Carlos Ghosn χαρακτηρίζει αβάσιμες τις κατηγορίες που οδήγησαν στη σύλληψή του και στην πολυήμερη κράτησή του από τις ιαπωνικές αρχές.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 8/1/2019

Σχεδόν δύο μήνες μετά τη σύλληψή του, ο Carlos Ghosn δηλώνει ενώπιον των δικαστικών αρχών την αθωότητά του.

Στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση και με τις χειροπέδες στα χέρια, ο πρώην ισχυρός άντρας του ομίλου αυτοκινητοβιομηχανιών Renault-Nissan χαρακτήρισε ως αβάσιμες τις κατηγορίες που τον βαραίνουν για υπεξαίρεση χρημάτων και πως η κράτησή από τις 29 Νοεμβρίου είναι άδικη.

“Πάντα ενεργούσα με ακεραιότητα και ποτέ δεν είχα κατηγορηθεί για καμιά παραβίαση στην επαγγελματική καριέρα μου πολλών δεκαετιών. Κακώς κατηγορούμε και η άδικη κράτησή μου βασίζεται σε αβάσιμες κατηγορίες", δήλωσε ο Carlos Ghosn στις δικαστικές αρχές του Τόκιο.

Νωρίτερα, ο Carlos Ghosn παρουσίασε στις δικαστικές αρχές τη σταθερά ανοδική πορεία της Nissan από το 1999 μέχρι σήμερα, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να αποδείξει την αφοσίωσή του και την αγάπη του για την ιαπωνική φίρμα.

Παρόλα αυτά το δικαστήριο του Τόκιο ενέκρινε την κράτηση του Carlos Ghosn έως και τις 11 Ιανουαρίου, όταν και θα κληθεί να αποφασιστεί εκ νέου αν ο πρώην επικεφαλής του ομίλου Renault-Nissan θα παραμείνει υπό κράτηση ή όχι.