Αττική Οδός: Κλειστές έξοδοι σε Φυλή και Αεροδρόμιο, αλλά και η είσοδος της Δ. Πλακεντίας


Γεμίζει με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις η Αττική Οδός το βράδυ της Πέμπτης (7/3). Δείτε και τι θα ισχύσει και στη Δυτική Περιφερειακή Λ. Υμηττού.

  • 7/3/2024

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τις νυχτερινές ώρες σε διάφορα σημεία της Αττικής Οδού αποτελούν συχνό φαινόμενο τους τελευταίους μήνες, εξαιτίας των εκτεταμένων εργασιών βαριάς συντήρησης του οδοστρώματος.

Ωστόσο, για το βράδυ της Πέμπτης 7 Μαρτίου θα εφαρμοστούν ταυτόχρονα σε τρία διαφορετικά σημεία, ενώ κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και στον δυτικό κλάδο της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία, θα εφαρμοστούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική Οδό λόγω των εργασιών συντήρησης που είναι σε εξέλιξη, από τις 22:00 το βράδυ της Πέμπτης 07/03 έως τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής 08/03:

  • Κλειστή η έξοδος προς Λ. Φυλής (κόμβος 6) στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο
  • Κλειστή η έξοδος προς Τοπικές Οδούς (κόμβος Κ1) στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο
  • Κλειστή η είσοδος της Δουκίσσης Πλακεντίας (κόμβος 13) στο ρεύμα προς Ελευσίνα
  • Κλειστός ο δυτικός κλάδος της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού στην κατεύθυνση προς Βριλήσσια/Ελευσίνα

Συγκεκριμένα, λόγω προγραμματισμένων εργασιών βαριάς συντήρησης:

1. Κλειστή θα παραμείνει από τις 22:00 το βράδυ της Πέμπτης 07/03/2024 έως τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής 08/03/2024, η έξοδος της Αττικής Οδού προς Λ. Φυλής (κόμβος 6) στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο.

Κατά τη διάρκεια του παραπάνω αποκλεισμού, οι οδηγοί μπορούν να εξέλθουν του αυτοκινητοδρόμου στην επόμενη έξοδο προς Λ. Δημοκρατίας (κόμβος 7).

2. Κλειστή θα παραμείνει από τις 22:00 το βράδυ της Πέμπτης 07/03/2024 έως τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής 08/03/2024, η έξοδος της Αττικής Οδού προς Τοπικές Οδούς (κόμβος Κ1) στην κατεύθυνση προς Αεροδρόμιο.

Κατά τη διάρκεια του παραπάνω αποκλεισμού, οι οδηγοί μπορούν να συνεχίσουν την πορεία τους προς Αεροδρόμιο, να εξέλθουν στην επόμενη έξοδο (Εμπορεύματα - Υπηρεσίες - Εμπορικό Πάρκο), να αναστρέψουν και να κινηθούν προς Αθήνα - Ελευσίνα και στη συνέχεια να εξέλθουν στην επόμενη έξοδο που θα συναντήσουν (κόμβο Κ1).

3. Κλειστή θα παραμείνει από τις 22:00 το βράδυ της Πέμπτης 07/03/2024 έως τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής 08/03/2024, η είσοδος της Δουκίσσης Πλακεντίας (κόμβος 13) της Αττικής Οδού στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Κατά τη διάρκεια του παραπάνω αποκλεισμού, οι οδηγοί μπορούν εναλλακτικά να κάνουν χρήση της εισόδου της Λεωφόρου Πεντέλης (κόμβος 12) στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

4. Κλειστός θα παραμείνει από τις 22:00 το βράδυ της Πέμπτης 07/03/2024 έως τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής 08/03/2024, ο δυτικός κλάδος της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού στην κατεύθυνση προς Βριλήσσια / Ελευσίνα.

Κατά τη διάρκεια του παραπάνω αποκλεισμού, οι οδηγοί μπορούν να κινηθούν ως εξής:

- Ευθεία προς Μαρκόπουλο - Αεροδρόμιο, μέσω του συνδετήριου κλάδου του κόμβου Λεονταρίου (κόμβος Υ7), έως τον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών Παιανίας (Σ.Ε.Α. Μεσογείων), όπου θα αναστρέψουν στην κατεύθυνση προς Ελευσίνα, ή

- Ευθεία προς Ραφήνα, στη συνέχεια να αναστρέψουν προς Ελευσίνα μέσω του κόμβου Παλλήνης (κόμβος Υ8) χωρίς την εκ νέου καταβολή τέλους διοδίων.

Στην ανακοίνωσή της, η Αττική Οδός ευχαριστεί θερμά για την κατανόηση και με γνώμονα την ασφάλεια όλων παρακαλεί τους οδηγούς να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή στη σχετική σήμανση και να τηρούν τα όρια ταχύτητας στα τμήματα στα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες βαριάς συντήρησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εταιρική ιστοσελίδα και στο Twitter/X υπάρχει συνεχής ενημέρωση όλο το 24ωρο για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ισχύουν κατά τμήματα στην Αττική Οδό στο πλαίσιο των εργασιών βαριάς συντήρησης. Μέσω του site παρέχεται επίσης live εικόνα από 6 κάμερες τοποθετημένες σε κομβικά σημεία του αυτοκινητόδρομου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τα εναλλακτικά δρομολόγια

Γαλάτσι: Σαρωτικές αλλαγές στην κυκλοφορία έως το 2031 λόγω έργων του Μετρό

Παγκράτι: Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για 2,5 μήνες σε Β. Κωνσταντίνου και Σπ. Μερκούρη