Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Αεροδρόμιο και τη Δυτ. Περιφερειακή Λ. Υμηττού


Δείτε πώς θα επηρεαστεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Αεροδρομίου τις επόμενες ώρες και τι θα ισχύσει στη Δυτ. Περιφερειακή Λ. Υμηττού.

  • ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 3/3/2024

Για άλλη μια ημέρα οι προγραμματισμένες εργασίες βαριάς συντήρησης του οδοστρώματος της Αττικής Οδού έχουν ως αποτέλεσμα την επιβολή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για όλα τα οχήματα.

Αυτό το διάστημα, οι εργασίες πραγματοποιούνται μεταξύ του Αεροδρομίου και του Κόμβου Κ1 (Νότιας Πύλης) καθώς και στο δυτικό κλάδο της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού, στην κατεύθυνση προς Βριλήσσια / Ελευσίνα, κατά τις απογευματινές και νυχτερινές ώρες.

Έτσι, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

  • Κλειστός θα παραμείνει ο συνδετήριος κλάδος εισόδου από το Εμπορικό Πάρκο Αεροδρομίου προς την Αττική Οδό στην κατεύθυνση προς Ελευσίνα-Αθήνα από τις 19:00 το βράδυ της Κυριακής 03/03/2024 έως τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας 04/03/2024.

Κατά τη διάρκεια του παραπάνω αποκλεισμού, η είσοδος των οχημάτων από το Εμπορικό Πάρκο στην Αττική Οδό θα γίνεται μέσω εκτροπής τους με εφαρμογή παρακαμπτήριας σήμανσης που θα οδηγεί στον έτερο συνδετήριο κλάδο στο ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων (SHELL).

  • Κλειστός θα παραμείνει ο κλάδος εξόδου της Αττικής Οδού προς Τοπικές Οδούς (κόμβος Κ1 Νότιας Πύλης) στην κατεύθυνση προς Ελευσίνα-Αθήνα από τις 22:00 το βράδυ της Κυριακής 03/03/2024 έως τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας 04/03/2024.

Κατά τη διάρκεια του παραπάνω αποκλεισμού, οι οδηγοί μπορούν να κατευθυνθούν στην έξοδο προς Βάρη - Κορωπί μέχρι τη διασταύρωση με τη Λ. Μαρκοπούλου, στα φανάρια της οποίας θα στρίψουν δεξιά και θα κινηθούν ευθεία μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Δάβαρη, στην οποία θα στρίψουν δεξιά κατευθυνόμενοι προς το Αεροδρόμιο, ώστε να συναντήσουν τον κόμβο Κ1 και τις εκεί τοπικές οδούς.

  • Κλειστός θα παραμείνει ο δυτικός κλάδος της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού στην κατεύθυνση προς Βριλήσσια / Ελευσίνα από τις 20:00 το βράδυ της Κυριακής 03/03/2024 έως τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας 04/03/2024.

Κατά τη διάρκεια του παραπάνω αποκλεισμού, οι οδηγοί μπορούν να κινηθούν ως εξής:

- Ευθεία προς Μαρκόπουλο - Αεροδρόμιο, μέσω του συνδετήριου κλάδου του κόμβου Λεονταρίου (κόμβος Υ7), έως τον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών Παιανίας (Σ.Ε.Α. Μεσογείων), όπου θα αναστρέψουν στην κατεύθυνση προς Ελευσίνα, ή

- Ευθεία προς Ραφήνα, στη συνέχεια να αναστρέψουν προς Ελευσίνα μέσω του κόμβου Παλλήνης (κόμβος Υ8) χωρίς την εκ νέου καταβολή τέλους διοδίων και έπειτα μέσω του συνδετήριου κλάδου του κόμβου Λεονταρίου (κόμβος Υ7) να κατευθυνθούν προς Ελευσίνα.

Στην ανακοίνωσή της, η Αττική Οδός ευχαριστεί θερμά για την κατανόηση και με γνώμονα την ασφάλεια όλων παρακαλεί τους οδηγούς να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή στη σχετική σήμανση και να τηρούν τα όρια ταχύτητας στα τμήματα στα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες βαριάς συντήρησης.

Τέλος, στην εταιρική ιστοσελίδα και στο Twitter/X υπάρχει συνεχής ενημέρωση όλο το 24ωρο για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ισχύουν κατά τμήματα στην Αττική Οδό στο πλαίσιο των εργασιών βαριάς συντήρησης. Μέσω του site παρέχεται επίσης live εικόνα από 6 κάμερες τοποθετημένες σε κομβικά σημεία του αυτοκινητόδρομου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ομόνοια: Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έως τον Ιούνιο - Δείτε τι αλλάζει

Γαλάτσι: Σαρωτικές αλλαγές στην κυκλοφορία έως το 2031 λόγω έργων του Μετρό

Παγκράτι: Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για 2,5 μήνες σε Β. Κωνσταντίνου και Σπ. Μερκούρη