Αυτά παθαίνεις όταν εμπιστεύεσαι με... κλειστά μάτια το σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου (photos)


Ο 77χρονος οδηγός κατέληξε σε ένα στενό ορειβατικό μονοπάτι και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστεί.

  • 28/2/2023

Η ραγδαία εξέλιξη στα συστήματα πλοήγησης των αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια έχει κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα για τους οδηγούς που κινούνται σε άγνωστες περιοχές. Ωστόσο στις περισσότερες περιπτώσεις ο οδηγός που προσπαθεί να κινηθεί μέσα από τις οδηγίες που λαμβάνει από το σύστημα, έχει τα μάτια του ανοιχτά στον δρόμο ώστε να αποφύγει λανθασμένες υποδείξεις οι οποίες εμφανίζονται αρκετά συχνά, ειδικά σε μέρη που δεν έχουν χαρτογραφηθεί επαρκώς. 

Από την άλλη, υπάρχουν οδηγοί που προτιμούν να εμπιστευτούν με κλειστά τα μάτια το σύστημα πλοήγησης και να ακολουθήσουν τις οδηγίες του, ακόμα και όταν πάνε κόντρα στη λογική.

Μια τέτοια περίπτωση είναι ο 77χρονος Γερμανός οδηγός μιας Alpina B3 Touring που όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες την «πάτησε» για τα καλά. Κινούμενος σε ορεινή περιοχή της Αυστρίας που δεν γνώριζε, δίπλα στη λίμνη Wolfgang στο Σάλτσμπουργκ, το σύστημα πλοήγησης ξεκίνησε να τον καθοδηγεί προς ένα στενό πέρασμα για ορειβάτες

Ο οδηγός αγνόησε όλες τις προειδοποιητικές πινακίδες και συνέχισε να ακολουθεί πιστά το σύστημα με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να φρακάρει στο μονοπάτι και να χρειαστεί η επέμβαση της πυροσβεστικής για να ξεκολλήσει. 

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν από το πυροσβεστικό τμήμα δείχνουν το όχημα των 500 ίππων να έχει κολλήσει πάνω σε βράχο, ενώ εμφανείς είναι και οι ζημιές που θα κληθεί ο οδηγός να πληρώσει για να επαναφέρει το αυτοκίνητο στην αρχική κατάσταση.