Αυτές οι Aston Martin DB5 μπορούν μέχρι και να πυροβολούν! (video)


Με ένα τόσο οπλισμένο αυτοκίνητο, ποιος είναι αυτός που θα τολμούσε να σας εναντιωθεί στον δρόμο;

  • 21/12/2020

Αυτές οι κλασικές Aston Martin οπλοφορούν! Ναι, σωστά διαβάσατε, μιας και πρόκειται για τις πρώτες πέντε ρέπλικες της DB5 που αποτελούν αντίγραφα του θρυλικού μοντέλου που πρωταγωνίστησε στα χέρια του James Bond. Φυσικά, τα πυροβόλα με τα οποία εφοδιάζονται αυτές οι χειροποίητες DB5 Goldfinger είναι ψεύτικα, αλλά μπορούν με τα άσφαιρα τους να ικανοποιήσουν τους σινεφίλ κατόχους τους.

Η βρετανική φίρμα είχε κατασκευάσει την πρώτη σπέσιαλ DB5 το καλοκαίρι και τώρα δημοσιεύει ένα σχετικό βίντεο στο οποίο παρουσιάζονται παραταγμένες να πυροβολούν πέντε μαζί Goldfinger. Κάτι που σημαίνει πως η Aston έχει ήδη κατασκευάσει στο 1/5 της προγραμματισμένης παραγωγής αφού θα υπάρξουν μόλις 25 συνολικά τέτοια αυτοκίνητα.

Αυτά τα 25 αυτοκίνητα θα προστεθούν στην συνολική παραγωγή της αρχέτυπης DB5 που κράτησε από το 1963 έως το 1965 με ένα σύνολο περίπου 900 αρχέτυπων μοντέλων. Τα νεόκοπα 25 όχι μόνο δεν αποτελούν πιστά αντίγραφα, αλλά εφοδιάζονται με τον βαρύ οπλισμό που είχε το αυτοκίνητου του James Bond. Από τα κρυφά πυροβόλα μέχρι το σύστημα παραπετάσματος καπνού, της περιστροφής των πινακίδων κυκλοφορίας, της αλεξίσφαιρη πίσω κουρτίνας, ραντάρ εντοπισμού κ.α.

Κάτω από το καπό υπάρχει ένας τετράλιτρος ατμοσφαιρικός εξακύλινδρος βενζινοκινητήρας που αποδίδει 290 άλογα, τα οποία περνούν στους πίσω τροχούς μέσω κιβωτίου πέντε σχέσεων και μπλοκέ διαφορικού.

Πραγματικά, το κάθε αυτοκίνητο είναι ένα masterpiece που αποπερατώθηκε μετά από περίπου 4.500 εργατοώρες. Ακόμη και έτσι όμως τα 3 εκατομμύρια ευρώ που ζητούν οι Βρετανοί δεν δικαιολογούνται. Αλλά, ποιος νοιάζεται; Και τα 25 είχαν ήδη πωληθεί μέσα σε μερικές μέρες μετά τη σχετική ανακοίνωση.