Αυτή είναι η Pagani Huayra Tricolore των 5,5 εκ. ευρώ


Αν θέλετε να νοιώσετε πιλότος πολεμικού τζετ και μέλος ακροβατικού σμήνους η Huayra Tricolore είναι το ιδανικό αυτοκίνητο για σας

  • 18/12/2020

Το Frecce Tricolore είναι το ακροβατικό σμήνος της ιταλικής πολεμικής αεροπορίας και ένα από τα μεγαλύτερα και πιο διάσημα του κόσμου. Και από ότι φαίνεται κάνει ιδιαίτερο κλικ στην Pagani, μιας και μετά τη Zonda Tricolore του 2010, που είχε προκύψει για τα 50 χρόνια του σμήνους, τώρα παρουσίασε και την αντίστοιχη Huayra. Για την 60η επέτειο.

Η διαφορά της σε σχέση με τις άλλες, τις πιο… συνηθισμένες Huayra, εντοπίζεται στο αεροδυναμικό της πακέτο, το οποίο είναι εμπνευσμένο από το αεροπλάνο του σμήνος το Aermacchi MB-339A P.A.N. Έτσι υπάρχει μεταξύ άλλων ένα ακόμα πιο τονισμένο εμπρός splitter, ενώ ο συνολικό στόχος είναι να αυξηθεί η κάθετη αεροδυναμική δύναμη που ασκείται στο αμάξωμα στις μεγάλες ταχύτητες. 

Αυτός είναι και ο λόγος που έχει αλλάξει τόσο η πίσω φτερούγα όσο και ο διαχύτης. Επίσης υπάρχει και ένα καινούργιος «αναπνευστήρας» πάνω από τα δύο καθίσματα που εξασφαλίσει μεγαλύτερη ροή αέρα για την ψύξη του V12 των 840 PS και των 1.100 Nm.

Αλλαγές υπάρχουν και στο εσωτερικό με τα χρώματα των καθισμάτων να παραπέμπουν επίσης στο Frecce Tricolore, ενώ το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο της Huayra Tricolore είναι το αεροπορικό όργανο Pitot στο εμπρός καπό της, που μετρά την ταχύτητα του αέρα.

Η νέα Pagani Huayra Tricolore λοιπόν θα κατασκευαστεί σε μόλις τρία αντίτυπα και η τιμής αγοράς της θα ανέρχεται σε 5,5 εκατομμύρια ευρώ προ φόρων.