Αυτή η C2 Corvette με κινητήρα από τη C6 μπορεί να γίνει δική σας (photos)


Αυτό το υβρίδιο της C2 Corvette με «καρδιά» από C6 Corvette τίθεται σε δημοπρασία στις ΗΠΑ.

  • ΦΩΤΟ: Motor Car Group
  • 19/8/2023

Η Chevrolet Corvette C2 Sting Ray είναι ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα της δεκαετίας του '60. Επομένως, όταν ένα τέτοιο αυτοκίνητο δέχεται έναν νέο, πιο δυνατό κινητήρα από έναν «απόγονό» του, τα πράγματα γίνονται πολύ ενδιαφέροντα.

Αυτό συνέβη με το δημιούργημα της Karl Kustom Corvettes , που τίθεται σε δημοπρασία από το Motor Car Group στο Οχάιο των ΗΠΑ, καθώς μέσα σε ένα αμάξωμα εμπνευσμένο από εκείνο της C2 μπήκε ο κινητήρας της C6 από το 2011.

Πρόκειται για ένα κινητήριο σύνολο V8 χωρητικότητας 6,2 lt, που μάλιστα φέρει και supercharger από την Edelbrock, χωρίς να αναφέρονται οι επιδόσεις.

Σε επίπεδο διαστάσεων, σίγουρα διαφέρει από την αυθεντική C2 Corvette, αλλά έχει γίνει μία συνειδητή προσπάθεια αντιγραφής και αρμονικής εφαρμογής σχεδιαστικών στοιχείων του πρωτότυπου σε αυτό το υβρίδιο.

Συνολικά θα βρει κανείς αρκετά από τα μέρη που απάρτιζαν κάποτε τη C6 από την οποία πάρθηκε ο κινητήρας, αλλά το πίσω μέρος έχει αλλάξει σημαντικά, με πίσω παράθυρο χωρισμένο στη μέση, νέο προφυλακτήρα με πινελιές χρωμίου, μικρά, κυκλικά φώτα και τέσσερις εξατμίσεις στο κέντρο.

Η τιμή για αυτό το ενδιαφέρον όχημα φτάνει τα 189.000δολάρια.