Αυτή η Ford Mustang Shelby GT500 είναι μία ωδή στο ανθρακόνημα (photos)


Η συγκεκριμένη Ford Mustang Shelby GT500 τίθεται προς πώληση με το πακέτο που την εξοπλίζει με ανθρακόνημα σε κάθε σπιθαμή της.

  • ΦΩΤΟ: Bring A Trailer
  • 12/8/2023

Μπορεί η νέα Ford Mustang Dark Horse να τραβά όλα τα βλέμματα και την προσοχή πάνω της, αλλά υπάρχει και μία εναλλακτική από το πρόσφατο παρελθόν που μπορεί να αναμετρηθεί μαζί της.

Πρόκειται για τη Mustang Shelby GT500 του 2020, η οποία είναι μάλλον η τρέλα προσωποποιημένη. Η συγκεκριμένη μονάδα του μοντέλου παραδόθηκε από έναν αντιπρόσωπο της Ford στο Folsom της Καλιφόρνια τον Σεπτέμβριο του 2020, κι έκτοτε έχει διανύσει μόλις 3.200 km, οπότε η κατάστασή της είναι «του κουτιού».

Το εξωτερικό έχει βαφεί σε Magnetic Metallic χρώμα, ενώ έχει διακοσμηθεί με αγωνιστικές ρίγες σε χρωματισμό Shadow Black και κόκκινες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με την αγγελία του Bring a Trailer, η εν λόγω Shelby GT500 έχει εξοπλιστεί με το Carbon Fiber Track Pack, φέροντας νέα στοιχεία στον μπροστινό προφυλακτήρα, όπως και μια ρυθμιζόμενη πίσω αεροτομή κατασκευασμένη από ανθρακόνημα.

Εκτός αυτού, έχουν τοποθετηθεί τροχοί 20 ιντσών, οι οποίοι συνοδεύονται από ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2, μεγέθους 305/30 στο μπροστινό μέρος και 315/30 στο πίσω.

Στην καμπίνα, βρίσκει κανείς καθίσματα Recaro ντυμένα με δέρμα Ebony και Miko suede, ενώ η χρήση του Carbon Fiber Track Pack σημαίνει ότι τα πίσω καθίσματα έχουν αφαιρεθεί. Η οθόνη αφής 8 ιντσών, το σύστημα κλιματισμού, το cruise control και το ηχοσύστημα 12 ηχείων της Bang & Olufsen έχουν διατηρηθεί ως μέρος του Technology Pagkage.

Όσο γι αυτό που κρύβεται κάτω από το κάλυμμα, πρόκειται για έναν supercharged V8 κινητήρα 5,2 L, ο ο οποίος αποδίδει 760 ίππους και 847 Nm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός κιβωτίου ταχυτήτων Tremec με 7 σχέσεις και διπλό συμπλέκτη.