Bizzarrini Giotto: Ντεμπούτο για το θηρίο με τον V12 κινητήρα και την υπογραφή του Giugiaro


Η Bizzarrini παρουσιάζει το Giotto, ένα supercar με την υπογραφή του Giorgetto Giugiaro κι ένα θορυβώδη V12 στη μέση.

  • ΦΩΤΟ: Bizzarrini
  • 2/2/2023

Η Bizzarrini ιδρύθηκε από τον Giotto Bizzarrini, πρώην μηχανικό στη Ferrari και την Alfa Romeo τη δεκαετία του '60, με σκοπό να κατασκευάζει σπορ αυτοκινήτα υψηλών επιδόσεων σε λίγα αντίτυπα. 

Από το 1964 ως το 1969, η Societa Prototipi Bizzarrini κατασκεύασε 140 οχήματα στις εγκαταστάσεις της στο Λιβόρνο, προτού πέσει στην ένδεια και χρεωκοπήσει.

Το2020, η Pegasus Brands επανέφερε στη ζωή την επωνυμία Bizzarrini, αποκτώντας τα δικαιώματα για την χρήση του, ώστε να αναζωογονήσει το brand, κυκλοφορώντας αρχικά την 5300GT.

Τώρα, έρχεται το νέο supercar της εταιρείας, που φέρει και το όνομα του ιδρυτή της.

Η Bizzarrini Giotto αποτελεί δημιούργημα που φέρει την υπογραφή του Giorgetto Giugiaro και του γιου του, Fabrizio, με τον θρυλικό σχεδιαστή να συνδέει το μοντέλο με την αρχική 5300GT που ο ίδιος έβαλε στο χαρτί πριν έξι δεκαετίες.

Οι γραμμές του supercar παραπέμπουν κάπως σε αυτές τις 5300GT, με τη βασική διαφορά πως ο κινητήρας πλέον βρίσκεται στη μέση κι όχι μπροστά.

Κι όσον αφορά τον κινητήρα, πρόκειται για έναν ατμοσφαιρικό V12 με 8τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με διπλό συμπλέκτη. Το κινητήριο σύνολο αποτελεί δημιούργημα και προϊόν εξέλιξης της ίδιας της Bizzarrini, με τον τεχνικό επικεφαλής Chris Porritt να έχει αναλάβει αυτή τη διαδικασία, έχοντας θητεύσει σε Aston Martin, Rimac και Tesla.

Οι πρώτες δοκιμές αναμένεται να ξεκινήσουν το 2024, με τις παραγγελίες να ανοίγουν το 2025.