BlackBerry: Το αυτοκίνητό σας… πληρώνει καύσιμα, διόδια και πάρκινγκ!


Μια νέα εφαρμογή που μπορεί να μετατρέψει το αυτοκίνητό σας σε «ψηφιακό πορτοφόλι» ανέπτυξε η διάσημη εταιρεία κατασκευής smartphones. Πώς λειτουργεί.

  • 18/8/2021

Οι πληρωμές με την χρεωστική κάρτα αποτελούν πλέον παρελθόν. Στις μέρες μας αρκετοί άνθρωποι μπορούν να πληρώσουν με το smartphone τους, το smartwatch τους ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή. Ενώ το πιο λογικό θα ήταν να συνεχιστεί και να ενθαρρυνθεί αυτός ο τρόπος πληρωμής, η BlackBerry έχει μια άλλη ιδέα.

Η εταιρεία smartphone συνεργάστηκε με την Car IQ, ώστε να δημιουργήσουν ένα σύστημα πληρωμών με το αυτοκίνητό σας.

Καύσιμα, πάρκινγκ ή διόδια, όλα θα μπορούν να πληρωθούν αυτόματα από το αυτοκίνητό σας. Το σύστημα δημιουργεί ένα είδος «ψηφιακού αποτυπώματος» του αυτοκινήτου σας, το οποίο, σύμφωνα με την εταιρεία, σας επιτρέπει να συνδεθείτε με ασφάλεια στο δίκτυο πληρωμών μιας τράπεζας. Αλλά αυτή η τεχνολογία δεν είναι χρήσιμη μόνο στον δρόμο. Θα μπορείτε να πληρώνετε επίσης μηνιαία έξοδα όπως ασφάλιση και συντήρηση, με το αυτοκίνητό σας μέσω της BlackBerry.

Ενώ όλα αυτά ακούγονται αρκετά απλά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Car IQ Sterling Pratz, εξηγεί ότι μια απλή πληρωμή απαιτεί πολλά τεχνικά βήματα. «Για παράδειγμα, εάν αγοράζετε καύσιμα με ένα αυτοκίνητο που διαθέτει την εφαρμογή, η πλατφόρμα μας μπορεί να «δει» το αυτοκίνητο, τη χωρητικότητα του ντεπόζιτου και τον αριθμό των λίτρων που χρειάζεται. Χρησιμοποιούμε αυτές τις πληροφορίες για να δώσουμε στο βενζινάδικο την πληροφορία για το πόσο μπορεί να γεμίσει το αυτοκίνητο. Το σύστημα ελέγχει ξανά το αυτοκίνητο για να επιβεβαιώσει πόσο πραγματικά έχει γεμίσει μετά τον ανεφοδιασμό». Μετά από αυτό η εφαρμογή πληρώνει αυτόματα το ποσό.

Ο Sterling Pratz προσθέτει: «Το σύστημα της BlackBerry είναι πολύ ασφαλές και συμμορφώνεται με όλες τις τραπεζικές και κανονιστικές απαιτήσεις.»