Βραβεία για το Οpel Trixx και τις κυψέλες καυσίμου της GM


Έχοντας ήδη λάβει κολακευτικά σχόλια από τον Τύπο για την έξυπνη φιλοσοφία και κομψή αισθητική του, το πρωτότυπο Trixx της Opel κέρδισε το πρώτο βραβείο του περιοδικού Autocar, στην κατηγορία πρωτότυπων οχημάτων.
  • 16/11/2004
&00 Έχοντας ήδη λάβει κολακευτικά σχόλια από τον Τύπο για την έξυπνη φιλοσοφία και κομψή αισθητική του, το πρωτότυπο Trixx της Opel κέρδισε το πρώτο βραβείο του περιοδικού Autocar, στην κατηγορία πρωτότυπων οχημάτων. Με το φουσκωτό του πίσω κάθισμα και τις πόρτες τύπου παντογράφου, το Trixx εντυπωσίασε τους κριτές του γνωστού εβδομαδιαίου περιοδικού, οι οποίοι εκθείασαν την έξυπνη διάταξη χώρων και την πρωτοτυπία του, αναφέροντας ότι "ήταν η προσωποποίηση της καινοτομίας".
Η καινοτομία αυτή είναι εμφανής σε πολλά σημεία, όπως στην ενσωμάτωση ενός αναδιπλούμενου καθίσματος συνοδηγού και μιας σχάρας αποσκευών πίσω, που σύρεται προς τα έξω σαν συρτάρι, για τη μεταφορά βαρέων αντικειμένων ή σπορ εξοπλισμού που δεν είναι αρκετά καθαρός για να μεταφέρεται στο εσωτερικό. Όμως τα καλά νέα δεν σταματούν εδώ... η GM ανέβηκε στο βάθρο των νικητών για δεύτερη φορά κατά τη διάρκεια της βραδιάς, προκειμένου να παραλάβει το βραβείο τεχνολογίας για την εξαιρετική πρόοδο που σημείωσε η εταιρία στις κυψέλες καυσίμου.
Ο Larry Burns, Αντιπρόεδρος της GM στον τομέα έρευνας, εξέλιξης και σχεδιασμού ήρθε από τις ΗΠΑ για την παραλαβή του βραβείου τεχνολογίας σχολιάζοντας σχετικά: "Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι μπορούμε να συμβάλλουμε στις αλλαγές οι οποίες συντελούνται στην βιομηχανία μας και η GM είναι ενθουσιασμένη που λαμβάνει αυτό το βραβείο τεχνολογίας από το Autocar για την εξέλιξη των ενεργειακών κυψελών μας!"
Φέτος, η GM έχει πραγματοποιήσει τεράστια άλματα στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου, τα οποία επιβεβαιώνονται από τον άκρως επιτυχημένο Μαραθώνιο Κυψελών Καυσίμου, κατά τη διάρκεια του οποίου το - βασισμένο στο Opel Zafira - Hydrogen 3 διέσχισε την Ευρώπη, από το Βόρειο Ακρωτήριο μέχρι τη Λισσαβόνα, καλύπτοντας 10,000km σε 38 μόνον ημέρες. Η εταιρία πρόσφατα ανακοίνωσε ότι πρόκειται να αντικαταστήσει το επαναστατικό Hy-wire με μία ακόμα πιο προηγμένη και πρωτοποριακή φιλοσοφία τη νέα χρονιά.
Ο εκδότης του Autocar, Rob Aherne, επαίνεσε την πρόοδο που έχει σημειωθεί στον τομέα κυψελών καυσίμου, σχολιάζοντας τα εξής: "Το πρόγραμμα εναλλακτικών καυσίμων της GM περιλαμβάνει τα πάντα, από Zafira που λαμβάνουν ισχύ από μία ενεργειακή κυψέλη υδρογόνου μέχρι ήπια υβριδικά pickup, τα οποία σταδιακά "απογαλακτίζουν" την Αμερική από τους βενζινοκινητήρες. Υπάρχει πραγματική δέσμευση σε όλα τα επίπεδα.
Με την πιο προηγμένη τεχνολογία εναλλακτικών καυσίμων, από το Υγραέριο (LPG) και το CNG (συμπιεσμένο φυσικό αέριο) μέχρι τα υβριδικά και τις ενεργειακές κυψέλες υδρογόνου, η GM φροντίζει να είναι σίγουρη ότι τα οχήματά της θα εξακολουθήσουν να προσφέρουν οδηγικές συγκινήσεις τον επόμενο αιώνα αλλά και σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου.

e-go.gr