Βραβείο για το VW Lupo GTI


Οι αναγνώστες του γερμανικού περιοδικού "Sport Auto" με την ψήφο τους επέλεξαν το VW Lupo GTI σαν το πιο ωραίο σπορ "μικρό" αυτοκίνητο για το 2002 στην Γερμανία. Στην δεύτερη θέση ήταν το Mini Cooper και στην τρίτη το Peugeot 206 XS.
  • 6/12/2002
&00 Οι αναγνώστες του γερμανικού περιοδικού "Sport Auto" με την ψήφο τους επέλεξαν το VW Lupo GTI σαν το πιο ωραίο σπορ "μικρό" αυτοκίνητο για το 2002 στην Γερμανία. Στην δεύτερη θέση ήταν το Mini Cooper και στην τρίτη το Peugeot 206 XS.
Το εν λόγω αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την βασική έκδοση από τις λαμπερές αλουμινένιες ζάντες 15΄ιντσών που φιλοξενούν ελαστικά διαστάσεων 205/45. Για την σπορτίφ εμφάνισή του φροντίζουν τα επιθετικά σπόίλερ και οι διογκωμένοι θόλοι, ενώ είναι πιο χαμηλό κατά 20 χιλιοστά σε συνδυασμό με τη ρύθμιση της ανάρτησης η οποία είναι πιο σκληρή.
Το μηχανικό σύνολο που δίνει ζωή στο Lupo GTI είναι τετρακύλινδρος κινητήρας 1.6 λίτρων απόδοσης 125 ίππων και για τα πρώτα 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται 8.2''. Στον βασικό του εξοπλισμό περιλαμβάνεται και το μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων. Η μέση τιμή κατανάλωσης σύμφωνα με τους κανονισμούς εκπομπών ρύπων Euro 4 είναι 7.3 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Στο εσωτερικό του κυριαρχεί η επένδυση των καθισμάτων με δέρμα, ενώ ο γρήγορος χαρακτήρας συμπληρώνεται από τα πεντάλ αλουμινίου.