Δείτε αυτό το Toyota Starlet των 1.000 PS να «φτύνει» φωτιές (video)


Ένα Toyota Starlet από... άλλο πλανήτη κατακτά με εκκωφαντικό τρόπο το dragstrip χάρη στον περιστροφικό κινητήρα του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: JD Tuning - YouTube
  • 28/4/2024

Το Toyota Starlet ήταν για αρκετά χρόνια ένα από τα αγαπημένα μοντέλα πολλών, όμως στην αγνή του μορφή δεν ήταν ιδιαίτερα ισχυρό. Αυτό δεν ισχύει και για το συγκεκριμένο Starlet, αφού είναι ένα αυτοκίνητο για dragster που απέχει πολύ από τις εργοστασιακές του ρυθμίσεις.

Ένας περιστροφικός κινητήρας που συνοδεύεται από ένα πελώριο turbo κρύβεται κάτω από το κάλυμμα, παράγοντας μια εξωφρενική ποσότητα ισχύος. Η JD Tuning, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το πρότζεκτ, ανέβασε το χαριτωμένο -αλλά κατά τ' άλλα τερατώδες- Starlet στο δυναμόμετρο, προκειμένου να ελέγξει την πραγματική ισχύ του, και σίγουρα δεν απογοητεύτηκε.

Η πρώτη προσπάθεια έδειξε 975 ίππους ωμής ισχύος στους πίσω τροχούς, ενώ τη δεύτερη φορά, το πανίσχυρο όχημα κατάφερε να αγγίξει τους 1.072 ίππους, με λίγη περισσότερη βοήθεια από το boost.

Έπειτα, η ομάδα μετέφερε το Starlet από το συνεργείο στην πίστα, ώστε να δοκιμάσουν περαιτέρω ρυθμίσεις και στησίματα. Στην αρχή, αντιμετώπισαν ένα πρόβλημα με τον συμπλέκτη, καθυστερώντας τις προσπάθειες του «μοχθηρού» Starlet. Εκτός αυτού, το traction control δε δούλευε καλά, αφού η ρύθμισή του ήταν παραπάνω επιθετική απ' ό,τι έπρεπε, κι έτσι η ισχύς δεν έφτανε ποτέ στους τροχούς.

Παρά τα προβλήματα, το Toyota Starlet των Αμερικανών προσφέρει ένα φαντασμαγορικό θέαμα, «φτύνοντας» φωτιές από την εξάτμιση που έχει τοποθετηθεί στο πλαϊνό μέρος, στη μεριά του συνοδηγού.

Δείτε το video: