Δείτε και κυρίως ακούστε την Porsche 911 Turbo S να τα «σπάει» στην Autobahn (video)


Το σύστημα εξάτμισης της τετρακίνητης Porsche παράγει έναν τραχύ ήχο που ακούγεται σαν... μελωδία στα αυτιά των petrolheads. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: AutoTopNL - YouTube
  • 3/12/2023

Όπως πολλά άλλα πανίσχυρα οχήματα έτσι και μία ελαφρώς τροποποιημένη Porsche 911 Turbo S γενιάς 991.2  έκανε την εμφάνισή της στον γερμανικό αυτοκινητόδρομο, προκειμένου ο οδηγός της να εκμεταλλευτεί την απουσία ορίων ταχύτητας και να δοκιμάσει τα όριά της.

Το video που έρχεται από το AutoTopNL αναφέρει ότι η εν λόγω 911 Turbo S έχει λάβει εξάτμιση της IPE, χωρίς όμως να γίνεται λόγος για περαιτέρω αναβαθμίσεις. Το γερμανικό δημιούργημα κατάφερε να αγγίξει τα 325 km/h στην τελευταία προσπάθεια του οδηγού, ο οποίος μάλιστα δε δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα, αφού δε συνάντησε ιδιαίτερη κίνηση μπροστά του.

Ο twin-turbo flat-six κινητήρας των 3,8 L και των 572 ίππων έκανε τη δουλειά του, επιτρέποντας στον οδηγό να περάσει αρκετή ώρα ταξιδεύοντας με ταχύτητες που ξεπερνούσαν τα 200 km/h.

Εκτός από τις εντυπωσιακές επιδόσεις της όμως, βασικό χαρακτηριστικό αυτής της 911 Turbo S είναι κι ο ήχος της τροποποιημένης εξάτμισης, η οποία παράγει έναν τραχύ ήχο, που ακούγεται σαν μελωδία στα αυτιά των... αμετανόητων petrolheads.

Το μοντέλο δείχνει να ελέγχεται εξαιρετικά τις υψηλές ταχύτητες, χωρίς να χάνει τη σταθερότητά του, κάτι που μοιάζει αρκετά λογικό, αφού η κίνηση διοχετεύεται σε όλους τους τροχούς.

Δείτε το σχετικό video: