Δείτε πως ένας… καλλιτέχνης κορόιδεψε τα Google Maps!


Όπως αποδεικνύεται μπορείς κανείς εύκολα να ξεγελάσει τους χάρτες Google και να δημιουργήσει εικονικά προβλήματα στην κυκλοφορία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 4/2/2020

Oι χάρτες πλοήγησης της Google, τα γνωστά Google Maps είναι το πιο γνωστό και διαδεδομένο σύστημα πλοήγησης παγκοσμίως. Επιπρόσθετα παρέχει πληροφορίες για την κίνηση στους δρόμους, οι οποίες μάλιστα είναι και ιδιαίτερα ακριβείς. Η ακρίβεια των δεδομένων των Google Maps οφείλεται σε σημαντικό βαθμό και στους πολλούς χρήστες τους, οι οποίοι παρέχουν συνεχώς πληροφορίες μέσω των κινητών τους, που αξιοποιούνται για την απεικόνιση της κυκλοφορίας.

Επειδή όμως κανένα σύστημα που λειτουργεί με την ανθρώπινη παρέμβαση, έστω και την άμεση, δεν είναι απόλυτα ασφαλές και προστατευμένο από παρεμβολές ο καλλιτέχνης Simon Weckert ανάρτησε στο YouTube το βίντεο που μπορείτε να δείτε στη συνέχεια. To οποίο δείχνει πως κατόρθωσε να δημιουργήσει εικονική κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους του Βερολίνου.

Για το σκοπό αυτό ο Weckert ρύθμισε 99 smartphones να είναι ενεργά στο Google Maps και τα τοποθέτησε σε ένα μικρό καροτσάκι. Στη συνέχεια άρχισε να κινείται στους δρόμους του Βερολίνου περνώντας και από τα γραφεία της Google στη γερμανική πρωτεύουσα.

Τα Google Maps κατέγραψαν το μεγάλο αριθμό χρηστών και θεώρησαν πως υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηση, ειδικά από τη στιγμή που και η ταχύτητα που είχε το καροτσάκι ήταν ιδιαίτερα χαμηλή. Το αποτέλεσμα ήταν οι χάρτες στα smartphone να κοκκινίζουν δείχνοντας προβλήματα στην κυκλοφορία που πολύ απλά ήταν fake.